Вести

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 28. маја.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе биће одржана у четвртак, 30. априла 2020.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе биће одржана у четвртак, 26. марта 2020.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 27. фебруара 2020. године у 18 сати у просторијама Савета за штампу.

Детаљније >

„Колико су медији поштовали Кодекс новинара Србије у 2019. години“


Говориће:

  • Тамара Скрозза, чланица Комисије за жалбе Савета за штампу
  • Петар Јеремић, новинар
  • Гордана Новаковић, генерална секретарка Савета за штампу


Време:
        Среда, 19. фебруар 2020, 13 сати
Место:         Пресс центар УНС-а, Кнез Михаилова 6/III

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 30. јануара у 18 сати у Прес центру УНС (Кнез Михаилова 6/III).

Детаљније >

Александра и  поднели су Савету за штампу жалбе против дневних новина “Српски телеграф”, “Информер”, “Курир” и “Ало” због кршења права на приватност њихове малолетне ћерке. У жалбама достављеним посредством адвоката, наводи се да су прекршене тачке Кодекса новинара Србије које се односе на обавезу медија да штите приватност, достојанстово и интегритет особа о којима пишу, као и да осугурају да дете не буде угрожено или изложено ризику због објављивања његовог имена или фотографије.

Детаљније >

Савет за штампу најоштрије осуђује објављивање исказа осуђиваног силоватеља Нинослава Јовановића, којима се на нагрубљи могући начин крши достојанство и приватност жртве, малолетне девојчице. Данашањим насловним странама „Информера“ и „Српског телеграфа“ не само да су погажени сви етички стандарди професије, већ и елементарни принципи људскости и саосећања са дететом које је преживело страшну трауму, као и са његовом породицом.

Детаљније >

Савет за штампу апелује на све новинаре и уреднике штампаних и онлајн медија да престану да нарушавају приватност и достојанство Монике Каримановић и њене породице. Неетично понашање медија у овом случају, кулминирало је објављивањем фотографија девојчице у санитетском возилу, као и изношењем детаља о њеном здравственом стању и повредама.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 26. децембра, у 18 сати, у просторијама Савета за штампу.

Детаљније >