Вести

Седница Комисије за жалбе биће одржана у четвртак, 26. марта 2020.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 27. фебруара 2020. године у 18 сати у просторијама Савета за штампу.

Детаљније >

„Колико су медији поштовали Кодекс новинара Србије у 2019. години“


Говориће:

  • Тамара Скрозза, чланица Комисије за жалбе Савета за штампу
  • Петар Јеремић, новинар
  • Гордана Новаковић, генерална секретарка Савета за штампу


Време:
        Среда, 19. фебруар 2020, 13 сати
Место:         Пресс центар УНС-а, Кнез Михаилова 6/III

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 30. јануара у 18 сати у Прес центру УНС (Кнез Михаилова 6/III).

Детаљније >

Александра и  поднели су Савету за штампу жалбе против дневних новина “Српски телеграф”, “Информер”, “Курир” и “Ало” због кршења права на приватност њихове малолетне ћерке. У жалбама достављеним посредством адвоката, наводи се да су прекршене тачке Кодекса новинара Србије које се односе на обавезу медија да штите приватност, достојанстово и интегритет особа о којима пишу, као и да осугурају да дете не буде угрожено или изложено ризику због објављивања његовог имена или фотографије.

Детаљније >

Савет за штампу најоштрије осуђује објављивање исказа осуђиваног силоватеља Нинослава Јовановића, којима се на нагрубљи могући начин крши достојанство и приватност жртве, малолетне девојчице. Данашањим насловним странама „Информера“ и „Српског телеграфа“ не само да су погажени сви етички стандарди професије, већ и елементарни принципи људскости и саосећања са дететом које је преживело страшну трауму, као и са његовом породицом.

Детаљније >

Савет за штампу апелује на све новинаре и уреднике штампаних и онлајн медија да престану да нарушавају приватност и достојанство Монике Каримановић и њене породице. Неетично понашање медија у овом случају, кулминирало је објављивањем фотографија девојчице у санитетском возилу, као и изношењем детаља о њеном здравственом стању и повредама.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 26. децембра, у 18 сати, у просторијама Савета за штампу.

Детаљније >

Како се супротставити  говору мржње, дискриминацији и лажним вестима и како због тога поднети  жалбу  Савету за штампу научило је ове године још 155 младих на обукама које је за  њих одржало петоро тренера, професионалних новинара.  Полазници обука били су студенти универзитета у Београду, Новом Саду и Нишу, као и ученици гимназија И средњих стручних школа и млади активисти невладиних организација. Одржано је укупно 12 обука у Крагујевцу, Бору, Нишу, Лозници, Пролом Бањи, Новом Саду и Београду.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 28. новембра, у 18 сати у Прес центру УНС-а (Кнез Михаилова 6/III)

Детаљније >