Вести

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу одржана је у  четвртак, 30. јула у 18 сати.

Детаљније >

Већина локалних штампаних медија ради у тешким условима и са великим финансијским ограничењима, а многи од њих су у процесу преласка са штампаног на онлајн издања. У том процесу сусрећу се са  низом питања и дилема, а новинари тих медија су, у току сарадње са Саветом за штампу, често указивали да им је потребна помоћ да би боље извештавали за онлајн издања својих медија.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 25. јуна у 18 сати у Прес центру УНС-а.

Детаљније >

Поштовање Кодекса новинара није услов за доделу буџетског новца

 

Медијима за које је Комисија за жалбе Савета за штампу утврдила да су кршили Кодекс новинара Србије додељен је у прошлој години новац за укупно 56 пројеката, иако су локалне самоуправе биле обавештене о тим прекршајима. Само у три случаја постоји јасно објашњење комисија да су пројекти одбијени због мера које је изрекао Савет за штампу. Ово су неки од налаза из извештаја о томе колико су локалне самоуправе у поступку пројектног суфинансирања узимале у обзир и критеријум да медиј поштује етичке стандарде професије, који је израдио Савет за штампу.

Детаљније >

Стеван Ристић, директор недељника “Време” и председник Управног одбора Асоцијације медија нови је председник Управног одбора Савета за штампу, одлучио је на јучерашњој седници Управни одбор Савета за штампу. Он је на том месту заменио Драгана Ђорђевића, директора “Сремских новина” и председника УО Локал преса, коме је истекао мандат, Председник УО Савета за штампу бира се на две године.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 28. маја.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе биће одржана у четвртак, 30. априла 2020.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе биће одржана у четвртак, 26. марта 2020.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 27. фебруара 2020. године у 18 сати у просторијама Савета за штампу.

Детаљније >

„Колико су медији поштовали Кодекс новинара Србије у 2019. години“


Говориће:

  • Тамара Скрозза, чланица Комисије за жалбе Савета за штампу
  • Петар Јеремић, новинар
  • Гордана Новаковић, генерална секретарка Савета за штампу


Време:
        Среда, 19. фебруар 2020, 13 сати
Место:         Пресс центар УНС-а, Кнез Михаилова 6/III

Детаљније >