01.04.2019.

Komisija za žalbe zasedala u Sremskoj MitroviciRedovna sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu održana je 28. marta u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici. Komisija je, u prisustvu novinara lokalnih medija i zainteresovanih građana, razmotrila osam žalbi koje su u proteklih mesec dana građani podneli zbog kršenja etičkih standarda profesije. Pre i nakon sednice prisutni su mogli da postavljaju pitanja o radu Saveta, poštovanju Kodeksa novinara Srbije i stanju na medijskoj sceni Srbije.

Ovo je prvi put da je Komisija zasedala u Sremskoj Mitrovici, ali su sednice do sada održane u Novom Sadu, Nišu, Subotici i Novom Pazaru. Predstavnici Saveta za štampu nastaviće da povremeno organizuju zasedanja van Beograda, kako bi građane širom Srbije što bolje upoznali sa  mogućnošću da tom samoregulatnornom telu žale na neprofesionalno izveštavanje štampanih ili onlajn medija.

Savet za štampu su osnovali: Asocijacija medija, Lokal pres, Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije.