Vesti

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 27. jula 2017. godine u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu.

Detaljnije >

Komisija za žalbe Saveta za štampu donela je na poslednjoj sednici 11 odluka o kršenju Kodeksa novinara, od kojih se pet odnose na medije koji imaju obavezu da odluke objave. Nijedan od njih, uprkos obavezi, nije to uradio.

Detaljnije >

Savetu za štampu obratilo se juče i danas više građana koji se osećaju prevarenim zbog teksta „Protiv nasilja, ne protiv muškaraca ili žena“, čiji je autor navodno dr Petar Veličković, forenzički psihijatar iz Kanade, a koji je dnevni list „Politika“ objavio u rubrici Pogledi.

Detaljnije >

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković sastala se sa članovima Upravnog odbora Saveta za štampu i Komisije za žalbe.

Poverenica je istakla važnu ulogu medija u izgradnji otvorenog i tolerantnog društva, bez diskriminacije i značaj poštovanja Kodeksa novinara Srbije prilikom izveštavanja o vrlo osetljivim temama kao što su rodno zasnovano nasilje, problemi sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom, LGBT populacija, položaj nacionalnih manjina…

Detaljnije >

29.06.2017, Press centar UNS-a

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 29. juna 2017. godine u 18 sati u Pres centru (Knez Mihailova 6, III sprat). Detaljnije >

Novinari i urednici više od 20 vojvođanskih redakcija učestvovali su 12. i 13. juna u Novom Sadu na seminaru, koji su zajednički organizovali Savet Evrope i Savet za štampu. Učesnicima su predstavljene skorašnje presude Evropskog suda koje su se odnosile na zaštitu privatnosti i ličnih podataka, pravo na upotrebu tuđih snimaka i klevetu, kao i odluke Komisije za žalbe u vezi sa ovim problemima.

Detaljnije >

Savet za štampu i Savet Evrope pozivaju vas na seminar za novinare „Sloboda izražavanja, pravo na privatnost i medijska etika“

Hotel Centar, Novi Sad
12. i 13. jun 2017.

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 25. maja 2017. godine u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu.

Detaljnije >

Slaviša Lekić, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije, novi je predsednik Upravnog odbora Saveta za štampu. Lekić je na tom mestu zamenio prethodnog predsednika NUNS - Vukašina Obradovića. Upravni odbor je na sinoć održanoj sedinici za zamenicu predsednika izabrao Zoricu Višnjić, predsednicu UO Lokal presa.

Detaljnije >