Vesti

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 31.oktobra u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu. Komisija će razmatrati sledeće žalbe:

Detaljnije >

Peliminarni rezultati monitoringa šest lokalnih nedeljnika predstavljeni su juče u Beogradu na Media marketu. Petar Jeremić iz Saveta za štampu je rekao da je zabeleženo “sporadično” kršenje Kodeksa novinara, ali da “se vidi da ne postoji zla namera” nedeljnika. Odgovarajući na pitanje koje su najčešći prekršaji Kodeksa on je izdvojio skriveno oglašavanje i nenavođenje izvora.  Jeremić je pohvalio Sremske novine iz Sremske MItrovice, Novu našu reč iz Leskovca i  Lozničke novosti za koje tokom minitoringa od početka avgusta nije evidentiran ni jedan prekršaj Kodeksa.

Detaljnije >

Savet za štampu i OEBS pozivaju vas na tribinu “Profesionalna etika u onlajn medijima”

24. oktobar 2019. u 12 sati, Kulturni centar, Gospodar Jevremova 12,  Šabac

Detaljnije >

„Najmljađi mediji u Srbiji, portali i onlajn servisi, najmanje su upoznati sa Kodeksom novinara Srbije” rekla je Gordana Novaković, generalna sekretarka Saveta za štampu na tribini koja je juče održana u Nišu. Učesnici tribine, novinari i urednici medija  iz Niša, Pirota, Bujanovca i Kruševca  razgovarali su sa predstavnicima Saveta za štampu o samoregulaciji i novoj Medijskoj strategiji, projektnom sufinansiranju medija, najčešćim prekršajima profesionalnih standarda, kao i o tome kako da onlajn mediji  izbegnu tružbe sudovima  i žalbe Savetu zbog neovlašćenog korišćenja fotografija.

Detaljnije >

Savet za štampu i OEBS pozivaju vas na tribinu “Profesionalna etika u onlajn medijima”

2. oktobar 2019. u 12 sati Medija i reform centar Obrenovićeva 38, Niš

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 29. avgusta 2019. godine, u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu. Komisija će razmatrati sledeće žalbe:

Detaljnije >

 Trening za petoro mladih trenera iz Niša, Kragujevca, Beograda, Novog Sada i Loznice održan je 5. avgusta u Savetu za štampu. Treneri će, u nastavku projekta “Young Media”, održati radionice za aktiviste nevladinih organizacija, srednjoškolce i studente o samoregulaciji, suprotstavljanju govoru mržnje, diskriminaciji i kršenju pretpostavke nevinosti u medijima, kao i o tome kako se podnose žalbe na medijske sadržaje Savetu za štampu.

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 25.jula 2019. godine, u 18 sati, u prostorijama Saveta za štampu.
Detaljnije >

Vida Petrović Škero, Snežana Andrejević i Dragan Đorđević novi članovi Komisije za žalbe Saveta za štampu

Detaljnije >

Nedopustiva kampanja portala “Epančevo” protiv Nenada Živkovića

Kampanja koju portal “Epančevo“ mesecima vodi protiv novinara Nenada Živkovića ne samo da predstavlja drastičan slučaj gaženja svih profesionalnih i etičkih normi, već može biti i izuzetno opasna. Upornim, ničim nepotkrepljenim, nedokazanim i nedokazivim optužbama, uz izuzetno uvredljive kvalifikacije, redakcija portala ozbiljno ugrožava Živkovićevu sigurnost.

Detaljnije >