Vesti

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 28. februara 2019. godine, u 18 sati na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Detaljnije >

Beogradski centar za ljudska prava objavio je publikaciju “Anonimna mržnja, mehanizmi zaštite od govora mržnje na internetu”, u kojoj se, između ostalog, zaključuje da žalba Savetu za štampu “može biti efikasan mehanizam budući da se zabranjeni govor uklanja iz javnog prostora”.

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 31. januara 2019. godine, u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu.

Detaljnije >
24.01.2019. SAOPŠTENJE

Netačne tvrdnje direktora „Srpskog telegrafa“

Upravni odbor Saveta za štampu odbacuje potpuno netačne i proizvoljne tvrdnje direktora „Srpskog telegrafa“ Saše Milovanovića, izrečene na jučerašnjoj konferenciji za novinare, da „Savet za štampu laže“ u vezi sa brojem prekršaja Kodeksa novinara u tom mediju, odnosno da „ostrašćeni novinari ’Vremena“ lažno predstavljaju rezultate“.

Detaljnije >
16.01.2019. SAOPŠTENJE

Drastični prekršaji Kodeksa u slučaju Jelene Karleuše

Savet za štampu još jednom poziva urednike pojedinih dnevnih novina da prestanu sa drastičnim kršenjem Kodeksa novinara Srbije objavljivanjem pornografskih sadržaja i sa krajnje neprimerenim „izveštavanjem“ o navodnoj aferi pevačice Jelene Karleuše.

Detaljnije >

Foto/video: Press centar UNS-a

Detaljnije >

Dragan Đorđević, predsednik Upravnog odbora Lokal presa i direktor i vlasnik “Sremskihnovina” novi je predsednik Upravnog odbora Saveta za štampu. On je na tom mestu zamenio Zoricu Višnjić, doskorašnju predsednicu UO Lokal presa.

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 27. decembra u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu. Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 29. novembra u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu. Detaljnije >