Vesti

Dvadeset od analiziranih 70 onlajn medija u Srbiji nema propisana pravila za komentarisanje tekstova, a čak 37 nema pravila za korišćenje svog medijskog sadržaja, pokazala je analiza, koju je, za Savet za štampu, uradila SHARE Fondacija. Istraživanje je obavljeno na 70 portala, od koji 60 prihvata nadležnost Saveta za štampu i trebalo je da pokaže u kojoj meri su onlajn mediji primenili neke od Smernica za primenu Kodeksa novinara Srbije u onlajn okruženju, koje je Savet za štampu doneo krajem 2016. godine. Detaljnije >

Lažne vesti, govor mržnje, portali bez impresuma i kontakt informacije, medijska etika u onlajn okruženju, finansiranje i budućnost samoregulatornih tela u jugozapadnoj Evropi, bile su ključne teme dvodnevnog regionalog skupa, koji je, u organizaciji Vijeća za štampu u Bosni i Hercegovini, 2 i 3. marta održan u Beogradu. Detaljnije >

Javna sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu, 22. februar 2018, Gradska kuća, Niš

Detaljnije >

Pozivamo vas da prisustvujete sednici Komisije za žalbe Saveta za štampu.

Vreme: Četvrtak, 22. februar 2018, 12 sati
Mesto: Gradska kuća, 7. jula 2, Niš

Detaljnije >

Saradnja AMG i Saveta za štampu

"Adrija medija grupa", kao najveća medijska kuća u regionu, donela je odluku da u saradnji sa Savetom za štampu u narednom periodu podigne nivo medijskog sadržaja, kao i kvalitet izveštavanja.

Detaljnije >

Nakon zabrinutosti o stanju medijskih sloboda u Srbiji koje su iskazale i sprske novinarske i medijske organizacije kao i međunarodne organizacije i institucije, Srbiju je 18. i 19. januara 2018. posetila zajednička međunarodna misija za utvrđivanje činjenica, sastavljena od predstavnika Evropske federacije novinara (EFJ), Međunarodnog instituta za štampu (IPI) i Medijske organizacije za jugoistočnu Evropu (SEEMO).

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 25. januara, u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu.

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 28. decembra, u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu.

Detaljnije >

20.12.2017, Press centar UNS-a

Detaljnije >

Savet za štampu poziva Vas na tribinu „Koliko su mediji poštovali Kodeks novinara Srbije u 2017. godini“

Vreme: Sreda, 20. decembar 2017, 12 sati
Mesto: Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III

Detaljnije >