Vesti

Fotografije sa tribine Saveta za štampu održane u Domu omladine Kragujevac 3. oktobra 2017.

#TrustInMediaSEE

Detaljnije >

Novinari i urednici šumadijskih redakcija preuzeli su na kratko uloge sudija, dok su sudije i tužioci osnovnog, višeg i apelacionog suda i tužilaštva iz Kragujevca pokušali da “sude” po Kodeksu novinara Srbije, stavljajući se u ulogu članova Komisije za žalbe Saveta za štampu. Novinari su, ispostavilo se, bili stroži od predstavnika pravosuđa, pa su osuđujuće presude doneli i tamo gde je sud (Evropski sud za ljudska prava) ocenio da novinari nisu krivi, dok su se sudije i tužioci dosta dobro snašli i u tumačenju i primeni etičkih normi.

Detaljnije >

Dom omladine Kragujevac
Utorak, 3. oktobar u 16:30

„’Tabloidne aveti’ na nasipu u Borči, „Kršenje kodeksa u izveštavanju o ubistvu pevačice”, „Žalbe građana za neistinito izveštavanje”, „Slučajevi Nede Arnerić i Bate Živojinovića - tabloidi na dnu”, „Listovi kršili Kodeks povodom ubistva devojčice kod Zaječara”, „Medijsko ubijanje Srba”, samo su neki od naslova u medijima o radu Saveta za štampu.

Detaljnije >

Savet za štampu i Savet Evrope pozivaju vas na trening  za novinare i predstavnike pravosuđa „Medijsko izveštavanje o sudskim postupcima“.

Hotel Kragujevac, Kragujevac
3. oktobar 2017.

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 28. septembra  u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu.

Detaljnije >

13.09.2017, Press centar UNS-a

Detaljnije >

Savet za štampu poziva Vas na tribinu „Odluke Komisije za žalbe Saveta za štampu u 2017. godini“

Vreme: Sreda, 13. septembar 2017, 12 sati
Mesto: Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 31. avgusta u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu.

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 27. jula 2017. godine u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu.

Detaljnije >

Komisija za žalbe Saveta za štampu donela je na poslednjoj sednici 11 odluka o kršenju Kodeksa novinara, od kojih se pet odnose na medije koji imaju obavezu da odluke objave. Nijedan od njih, uprkos obavezi, nije to uradio.

Detaljnije >