Vesti

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 29. avgusta 2019. godine, u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu. Komisija će razmatrati sledeće žalbe:

Detaljnije >

 Trening za petoro mladih trenera iz Niša, Kragujevca, Beograda, Novog Sada i Loznice održan je 5. avgusta u Savetu za štampu. Treneri će, u nastavku projekta “Young Media”, održati radionice za aktiviste nevladinih organizacija, srednjoškolce i studente o samoregulaciji, suprotstavljanju govoru mržnje, diskriminaciji i kršenju pretpostavke nevinosti u medijima, kao i o tome kako se podnose žalbe na medijske sadržaje Savetu za štampu.

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 25.jula 2019. godine, u 18 sati, u prostorijama Saveta za štampu.
Detaljnije >

Vida Petrović Škero, Snežana Andrejević i Dragan Đorđević novi članovi Komisije za žalbe Saveta za štampu

Detaljnije >

Nedopustiva kampanja portala “Epančevo” protiv Nenada Živkovića

Kampanja koju portal “Epančevo“ mesecima vodi protiv novinara Nenada Živkovića ne samo da predstavlja drastičan slučaj gaženja svih profesionalnih i etičkih normi, već može biti i izuzetno opasna. Upornim, ničim nepotkrepljenim, nedokazanim i nedokazivim optužbama, uz izuzetno uvredljive kvalifikacije, redakcija portala ozbiljno ugrožava Živkovićevu sigurnost.

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 27. juna, u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu.

Detaljnije >
12.06.2019. KONKURS

Na osnovu članova 12 i 22 Statuta Saveta za štampu, Upravni odbor Saveta za štampu, na sednici održanoj 11. juna 2019. godine, doneo je 

 O D L U K U

 o raspisivanju javnog konkursa za izbor predstavnika javnosti u Komisiji za žalbe

Detaljnije >
30.05.2019. SAOPŠTENJE

Ko je izbacio Savet za štampu iz Medijske strategije?

Upravni odbor Saveta za štampu najoštrije protestuje što je iz Nacrta Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji izbačeno to telo i očekuje da Vlada Srbije objasni ko je pisao tekst koji je poslat u Brisel, a sa kojim članovi radne grupe uopšte nisu bili upoznati.

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 30. maja u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu. Komisija će razmatrati sledeće žalbe:

Detaljnije >

Savet za štampu vas poziva na seminar za novinare „Istraživačko novinarstvo, izveštavanje o sudskim procesima i profesionalni standardi“

Francuska 5, Beograd
18. april 2019. 12-16 sati

Detaljnije >