Vesti

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 28. maja.

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe biće održana u četvrtak, 30. aprila 2020.

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe biće održana u četvrtak, 26. marta 2020.

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 27. februara 2020. godine u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu.

Detaljnije >

Koliko su mediji poštovali Kodeks novinara Srbije u 2019. godini“


Govoriće:

  • Tamara Skrozza, članica Komisije za žalbe Saveta za štampu
  • Petar Jeremić, novinar
  • Gordana Novaković, generalna sekretarka Saveta za štampu


Vreme:
        Sreda, 19. februar 2020, 13 sati
Mesto:          Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 30. januara u 18 sati u Pres centru UNS (Knez Mihailova 6/III).

Detaljnije >

Aleksandra i Robert Karimanović podneli su Savetu za štampu žalbe protiv dnevnih novina “Srpski telegraf”, “Informer”, “Kurir” i “Alo” zbog kršenja prava na privatnost njihove maloletne ćerke. U žalbama dostavljenim posredstvom advokata, navodi se da su prekršene tačke Kodeksa novinara Srbije koje se odnose na obavezu medija da štite privatnost, dostojanstovo i integritet osoba o kojima pišu, kao i da osuguraju da dete ne bude ugroženo ili izloženo riziku zbog objavljivanja njegovog imena ili fotografije.

Detaljnije >

Savet za štampu najoštrije osuđuje objavljivanje iskaza osuđivanog silovatelja Ninoslava Jovanovića, kojima se na nagrublji mogući način krši dostojanstvo i privatnost žrtve, maloletne devojčice. Današanjim naslovnim stranama „Informera“ i „Srpskog telegrafa“ ne samo da su pogaženi svi etički standardi profesije, već i elementarni principi ljudskosti i saosećanja sa detetom koje je preživelo strašnu traumu, kao i sa njegovom porodicom. 

Detaljnije >

Savet za štampu apeluje na sve novinare i urednike štampanih i onlajn medija da prestanu da narušavaju privatnost i dostojanstvo Monike Karimanović i njene porodice. Neetično ponašanje medija u ovom slučaju, kulminiralo je objavljivanjem fotografija devojčice u sanitetskom vozilu, kao i iznošenjem detalja o njenom zdravstvenom stanju i povredama.

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 26. decembra, u 18 sati, u prostorijama Saveta za štampu.

Detaljnije >