Vesti

16.01.2019. SAOPŠTENJE

Drastični prekršaji Kodeksa u slučaju Jelene Karleuše

Savet za štampu još jednom poziva urednike pojedinih dnevnih novina da prestanu sadrastičnim kršenjem Kodeksa novinara Srbije objavljivanjem pornografskih sadržaja i sa krajnje neprimerenim „izveštavanjem“ o navodnoj aferi pevačice Jelene Karleuše.

Detaljnije >

Foto/video: Press centar UNS-a

Detaljnije >

Dragan Đorđević, predsednik Upravnog odbora Lokal presa i direktor i vlasnik “Sremskihnovina” novi je predsednik Upravnog odbora Saveta za štampu. On je na tom mestu zamenio Zoricu Višnjić, doskorašnju predsednicu UO Lokal presa.

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 27. decembra u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu. Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 29. novembra u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu. Detaljnije >

Savet za štampu i Savet Evrope pozivaju vas na trening  za novinare i predstavnike pravosuđa “Medijsko izveštavanje o sudskim postupcima”

New City Hotel, Niš
5. decembar 2018.

Detaljnije >

(Izvor: Lozničke novosti) - Za maturante Gimnazije "Vuk Karadžić", u sklopu programa "Mladi mediji", koji sa partnerima u Srbiji sprovodi Dojče vele akademija, danas je održana obuka "Kako podneti žalbu Savetu za štampu?".

Detaljnije >

Savet za štampu oštro protestuje zbog odluke Komisije za ocenu projekata iz oblasti javnog informisanja u Gradu Beogradu da budžetski novac dodeli novinama koje kontinuirano krše Kodeks novinara Srbije. Suprotno Pravilniku za sufunansiranje projekata, kojim je propisano da se prilikom odlučivanja „posebno uzima u obzir da li su učesniku konkursa izrečene mere od strane državnih organa, regulatornih tela ili tela samoregulacije u poslednjih godinu dana“, Komisija je ovaj uslov potpuno ignorisala.

Detaljnije >

Šest dnevnih novina sa nacionalnom pokrivenošću u Srbiji objavilo je u toku avgusta i septembra 99 tekstova kojima su povređena prava maloletnika, pokazao je monitoring kršenja Kodeksa novinara Srbije, koji sprovodi Savet za štampu. Listovi “Alo”, “Kurir”, “Srpski telegraf”, “Informer”, “Blic” i “Večernje novosti” ukupno su u tih 99 tekstova Kodeks prekršili 179 puta, od čega se najveći broj prekršaja odnosi na narušavanje prava na privatnost, odnosno otkrivanje identiteta maloletnika. Detaljnije >