Vesti

Nedopustiva kampanja portala “Epančevo” protiv Nenada Živkovića

Kampanja koju portal “Epančevo“ mesecima vodi protiv novinara Nenada Živkovića ne samo da predstavlja drastičan slučaj gaženja svih profesionalnih i etičkih normi, već može biti i izuzetno opasna. Upornim, ničim nepotkrepljenim, nedokazanim i nedokazivim optužbama, uz izuzetno uvredljive kvalifikacije, redakcija portala ozbiljno ugrožava Živkovićevu sigurnost.

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 27. juna, u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu.

Detaljnije >
12.06.2019. KONKURS

Na osnovu članova 12 i 22 Statuta Saveta za štampu, Upravni odbor Saveta za štampu, na sednici održanoj 11. juna 2019. godine, doneo je 

 O D L U K U

 o raspisivanju javnog konkursa za izbor predstavnika javnosti u Komisiji za žalbe

Detaljnije >
30.05.2019. SAOPŠTENJE

Ko je izbacio Savet za štampu iz Medijske strategije?

Upravni odbor Saveta za štampu najoštrije protestuje što je iz Nacrta Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji izbačeno to telo i očekuje da Vlada Srbije objasni ko je pisao tekst koji je poslat u Brisel, a sa kojim članovi radne grupe uopšte nisu bili upoznati.

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 30. maja u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu. Komisija će razmatrati sledeće žalbe:

Detaljnije >

Savet za štampu vas poziva na seminar za novinare „Istraživačko novinarstvo, izveštavanje o sudskim procesima i profesionalni standardi“

Francuska 5, Beograd
18. april 2019. 12-16 sati

Detaljnije >

Redovna sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu održana je 28. marta u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici. Komisija je, u prisustvu novinara lokalnih medija i zainteresovanih građana, razmotrila osam žalbi koje su u proteklih mesec dana građani podneli zbog kršenja etičkih standarda profesije. Pre i nakon sednice prisutni su mogli da postavljaju pitanja o radu Saveta, poštovanju Kodeksa novinara Srbije i stanju na medijskoj sceni Srbije.

Detaljnije >

Pozivamo vas da prisustvujete sednici Komisije za žalbe Saveta za štampu.

Vreme: Četvrtak, 28. mart 2019, 12 sati
Mesto: Gradska kuća, Sremska Mitrovica, Svetog Dimitrija 13

Detaljnije >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 28. februara 2019. godine, u 18 sati na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Detaljnije >

Beogradski centar za ljudska prava objavio je publikaciju “Anonimna mržnja, mehanizmi zaštite od govora mržnje na internetu”, u kojoj se, između ostalog, zaključuje da žalba Savetu za štampu “može biti efikasan mehanizam budući da se zabranjeni govor uklanja iz javnog prostora”.

Detaljnije >