Press

(Izvor: Pancevo Siti) - Redakcija našeg sajta pozdravlja upućivanje javnih opomena sajtu epancevo.rs, a osnovu žalbi našeg novinara Nenada Živkovića

Detaljnije >

(Izvor: Al Jazeera) - Mnogi mediji u Srbiji o slučajevima suicida izveštavaju senzacionalistički, bez empatije prema porodicama žrtava, kaže novinarka Al jazeere Balkans Anne Marie Ćurčić, koja je i sama doživela to iskustvo.

Detaljnije >

(Izvor: Media Reform) - Prema rečima Dejana Stojanovića iz Ministarstva kulture i informisanja, predsednika Radne grupe za izradu Medijske strategije, očekivani rok za usvajanje nove Medijske strategije jeste druga polovina aprila. Nakon Novog Sada, u Nišu je danas održana javna rasprava o Nacrtu ove strategije. Prilike za diskusiju na ovu temu biće i 25. februara u Čačku i 27. u Beogradu.

Detaljnije >

(Izvor: Južne vesti) - Na drugoj javnoj raspravi o budućoj Medijskoj strategiji predsednica Društva novinara Niša i glavna urednica TV Zona Danijela Ivanković tražila da se, zarad, kako kaže, pluralizma i demokratije, formiraju paralelne institucije u odnosu na postojeći Savet za štampu i REM. Zoran Sekulić iz Asocijacije medija kaže da time mediji koji krše profesionalne norme žele da izigraju zakone i propise kako bi lakše dobili pare iz budžeta.

Detaljnije >

(Izvor: Cenzolovka) - U političkom i informativnom smislu, napravljena je velika provalija između dve Srbije, izjavio je FoNetu potpredsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić i ukazao da je najveći problem što ne postoje konsenkvence za objavljivanje lažnih vesti.

Detaljnije >

(Izvor: N1) - Upravni odbor Saveta za štampu odbacio je, kako se navodi, potpuno netačne i proizvoljne tvrdnje direktora "Srpskog telegrafa" Saše Milovanovića da Savet za štampu laže u vezi sa brojem prekršaja Kodeksa novinara u tom mediju, odnosno da ostrašćeni novinari "Vremena“ lažno predstavljaju rezultate.

Detaljnije >

(Izvor: Radio-televizija Srbije) - Savet za štampu pozvao je Ministarstvo kulture i informisanja da reaguje povodom pornografskog sadržaja na naslovnim stranama današnje štampe.

Detaljnije >

(Izvor: Radio-televizija Vojvodine) - U osam dnevnih novina koje izlaze u celoj Srbiji za pet meseci je u 3.615 tekstova prekršen Kodeks novinara i taj broj sve više raste, u čemu je vodeći tabloid Alo, objavio je danas Savet za štampu, uz upozorenje kako bi konačno moralo da reaguje Ministarstvo kulture i informisanja, naročito pošto je današnjim naslovnicama prekršen i zakon.

Detaljnije >

(Izvor: DW) - Prošle godine je zabeležen rekordan broj kršenja Kodeksa novinara u dnevnim novinama u Srbiji, a Srpski telegraf, Alo, Kurir i Informer ponovo su šampioni neprofesionalnog izveštavanja.

Detaljnije >

(Izvor: Cenzolovka) - Dragan Đorđević, predsednik Upravnog odbora Lokal presa i direktor i vlasnik “Sremskih novina” novi je predsednik Upravnog odbora Saveta za štampu. On je na tom mestu zamenio Zoricu Višnjić, doskorašnju predsednicu UO Lokal presa.

Detaljnije >