Press

(Izvor: Lozničke novosti) - U Srednjoj ekonomskoj školi danas je za maturante, u sklopu programa ''Mladi mediji'', koji sa partnerima u Srbiji sprovodi Dojče vele akademija, održana obuka ''Kako podneti žalbu Savetu za štampu?''. Šta je samoregulacija, koji su zadaci Saveta za štampu, zašto postoji Kodeks novinara Srbije i zašto su ga prihvatili mediji i novinara, učenicima završnog razreda srednje škole objasnio je novinar Lozničkih novosti Nebojša Trifunović, učesnik programa Dojče vele akademije.

Detaljnije >

(Izvor: Media&Reform Niš) - Tabloidi ili žuta štampa često se smatraju jeftinim, tračerskim ili pištolj listovima, koji donose senzacionalne i neproverene vesti, služeći se svim sredstvima da privuku i zadrže interesovanje šireg kruga čitalaca. Ne mora se, međutim, pojam tabloida nužno vezivati za loš kvalitet medijskog sadržaja, sa time se slaže većina medijskih stručnjaka. Problem je u trendu uredništva današnjih tabloida kojima je tiraž često bitniji od poštovanja etičkih i profesionalnih pravila novinarstva.

Detaljnije >

(Izvor: Raskrikavanje) - Na čitave dve strane jučerašnjeg tabloida Srpski telegraf našli su se promotivni tekstovi o hotelu „Putnik“ na Kopaoniku i proizvodima kompanije „TDM“, koji nisu obeleženi kao reklama. Za razliku od tih članaka, prepisanu vest agencije Tanjug o predstavama za decu u „novogodišnjem trolejbusu i tramvaju“ potpisuju kao svoju koju je finansirao grad Beograd. Kompanije i Srpski telegraf nisu odgovorili na pitanja Raskrikavanja.

Detaljnije >

(Izvor: Javno.) - Kako su sistematski zloupotrebljeni propisi kojima je uređen način dodeljivanja javnog novca za podršku pravljenja medijskih sadržaja u javnom interesu

Detaljnije >

(Izvor: Danas) - Pokušali ste da demantujete moj tekst „Zlatni lav i druge vesti“, a da pritom ništa niste demantovali već i sami napravili nekoliko grešaka i usput malo spinovali.

Detaljnije >

(Izvor: Lozničke novosti) - Za maturante Gimnazije "Vuk Karadžić", u sklopu programa "Mladi mediji", koji sa partnerima u Srbiji sprovodi Dojče vele akademija, danas je održana obuka "Kako podneti žalbu Savetu za štampu?".

Detaljnije >

(Izvor: FoNet) - Savet za štampu danas je izrazio protest zbog odluke Komisije za ocenu projekata iz oblasti javnog informisanja u Beogradu da budžetski novac dodeli novinama koje kontinuirano krše Kodeks novinara Srbije.

Detaljnije >

(Izvor: Danas) - Ministarstvo kulture i informisanja nije pozvalo na zabranu ili kažnjavanje lista Danas zbog karikature Predraga Koraksića Korakasa objavljene na naslovnoj strani, niti je prijavilo Savetu za štampu, samo je upotrebu nacističkih simbola ocenilo kao neprimerenu, ističe za Danas nadležni ministar Vladan Vukosavljević.

Detaljnije >

(Izvor: Dojče vele) - Novinari, jutjuberi i tinejdžeri iz 12 zemalja su krajem oktobra u Beogradu razgovarali o novim digitalnim formatima i etičkim pitanjimia u novom digitalnom svetu. Bio je to forum koji gradi mostove.

Detaljnije >

(Izvor: Danas) - Šest dnevnih novina sa nacionalnom pokrivenošću u Srbiji objavilo je u toku avgusta i septembra 99 tekstova kojima su povređena prava maloletnika, pokazao je monitoring kršenja Kodeksa novinara Srbije, koji sprovodi Savet za štampu.

Detaljnije >