Press

U CARSTVU SPIN DOKTORA

(Izvor: NIN) - Priličan je broj medija koji opstaju i rastu na lažnim informacijama i zadovoljavanju interesa pojedinih centara moći, uglavnom iz politike. Ponovo imamo tipične režimske medije koji znaju da imaju jaku zaleđinu i ne prezaju od objavljivanja neistina i naduvavanja afera

Detaljnije >

(Izvor: TV Subotica) - Javna sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu održana je u Subotici, a na njoj je razmatrano  pet žalbi kršenja standarda novinarske profesije u štampanim i onlajn medijima.

Detaljnije >

(Izvor: YUeco Subotica) - Prvi put u Subotici, na Otvorenom univerzitetu održana je redovna sednica Komisije za žalbu Saveta za štampu. Na sednici se odlučivalo o pet žalbi građana i nevladinih organizacija na pisanje štampanih i onlajn medija.

Detaljnije >

(Izvor: SuperInfo Subotica) - Komisija za žalbe Saveta za štampu održala je u Subotici javnu sednicu na kojoj su razmatrane žalbe pet medija o kršenju novinarskih standarda, a po rečima novinarke Tamare Skrozza, članice Saveta za štampu, štampani i onlajn mediji najčešće krše prvu tačku Kodeksa novinara koja se odnosi na istinitost obaveštavanja, odnosno stavku koja se odnosi na to da novinar, medij, urednik, razlikuje činjenice od pretpostavki, glasina i nagađanja.

Detaljnije >

(Izvor: N1) - Novinarka nedeljnika “Vreme” Jovana Gligorijević ocenila je u Novom danu TV N1 da aktuelna vlast u Srbiji neguje tabloide, što pokazuje i nedavni primer konkursa grada Beograda za sufinansiranje medijskih sadržaja, na kojem je 15 miliona dinara iz gradskog budžeta dodeljeno tabloidima.

Detaljnije >

(Izvor: Danas) - Iako je Konkurs Grada Beograda za sufinansiranje medijskih sadržaja, kako se u njemu navodi, raspisan sa idejom da podrži javno informisanje i doprinese "istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana Beograda", ...

Detaljnije >

(Izvor: Danas/FoNet) - Gej lezbejski info centar podneo je pritužbu Povereniku za zaštitu ravnopravnosti protiv Sekretarijata za informisanje Grada Beograd zbog diskriminacije LGBT populacije, kaže se u današnjem saopštenju.

Detaljnije >

(Izvor: Danas) - Pojedini mediji u Srbiji namerno krše Kodeks novinara Srbije, odnosno znaju da nešto nije u skladu sa etičkim i profesionalnim standardima ali ipak objave jer im služi nekoj svrsi.

Detaljnije >

(Izvor: Danas/FoNet) - Komisija za žalbe Savetu za štampu, od početka godine do kraja avgusta, razmatrala je 43 žalbe, povodom kršenja Kodeksa novinara, i samo u tri slučaja utvrdila da Kodeks nije prekršen, izjavila je danas generalna sekretarka Saveta Gordana Novaković.

Detaljnije >

(Izvor: Danas) - Savet za štampu doneo je odluku po kojoj je dnevni list Politika prekršio Kodeks novinara Srbije objavljivanjem teksta Đorđa Martića "Ćuruvija, Račak i Gordić", kao i neobjavljivanjem reagovanja na njega.

Detaljnije >