Press

(Izvor: Kikindske) - Savet za štampu održao jе dvodnevnu obuku za redakciju "Кikindskih" nа imanju Mokrin Haus (Mokrin House) i ona jе obuhvatila znаnjа iz oblasti praktične primene Kodeksa novinara Srbije.

Detaljnije >

(Izvor: Danas/FoNet) - Upravni odbor Saveta za štampu upozorava da je Srpski Telegraf, objavljivanjem uznemiravajućih fotografija tela i povreda na glavi ubijene Jelene Marjanović na naslovnoj strani današnjeg broja, drastično je prekršio Kodeks novinara Srbije.

Detaljnije >

(Izvor: Media&Reform centar Niš) - Kako pokazuju rezultati monitoringa Komisije za žalbe Saveta za štampu i pristiglih žalbi, najveći broj kršenja Kodeksa novinara Srbije je u vezi sa istinitošću izveštavanja. Situacija u onlajn prostoru je drugačija, pa je najveći broj žalbi bio na preuzimanje sadržaja bez poštovanja autorskih prava.

Detaljnije >

(Izvor: Narodne novine) - Savet za štampu i Savet Evrope organizovali su dvodnevni seminar za novinare "Sloboda izražavanja, pravo na privatnost i medijska etika"

Detaljnije >

(Izvor: TV Zona Plus) - Objavljivanje neistinitih i neproverenih informacija, kleveta, nagađanja i spekulacije najčešći su prekršaji kodeksa novinara koje je monitoring Saveta za štampu evidentirao u dnevnim novinama u Srbiji u prošloj godini.

Detaljnije >

(Izvor: Pištaljka) - Najveći deo državnog novca namenjenog profesionalnom informisanju od značaja za sve građane Beograda na prošlogodišnjem konkursu dobili su prorežimski mediji, od koji su neki otvoreno naveli da će za taj novac promovisati uspehe lokalne vlasti.

Detaljnije >

(Izvor: Prijepolje onlajn) - Zorica Višnjić, predsednica Upravnog odbora Lokal presa i glavna urednica “Lozničkih novosti”, nova je predsednica Upravnog odbora Saveta za štampu. Ona je na tom mestu zamenila predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slavišu Lekića, kome je istekao mandat.

Detaljnije >

(Izvor: Far) - Internet Portal FAR je postao član Saveta za štampu.

Detaljnije >
Ona je na tom mestu zamenila predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slavišu Lekića, kome je istekao mandat. Upravni odbor je na istoj sednici za zamenika predsednika izabrao Stevana Ristića, direktora nedeljnika “Vreme”, koji u Savetu predstavlja Asocijaciju medija.

Upravni odbor Saveta za štampu ima pet članova, od kojih su četiri predstavnici organizacija osnivača ovog samoregulatornog tela – Asocijacije medija, Udruženja novinara Srbije, Nezavisnog udurženja novinara Srbije i Lokal Presa, dok je peti član takođe predstavnik Asocijacije medija. U ovom sazivu UO Saveta to su: Zoran Sekulić, Vladimir Radomirović, Slaviša Lekić, Zorica Višnjić i Stevan Ristić. Mandat članova UO traje četiri godine, a predsednik i zamenik se biraju na dve godine.

recnaroda.co.rs/zorica-visnjic-predsednica-upravnog-odbora-saveta-za-stampu

Detaljnije >

(Izvor: N1) - Saveta za štampu izrekao je javnu opomenu portalu “Novi standard” zbog teksta Nebojše Bakareca “O propagandi televizije N1” u kojem je iznet niz neistina i uvreda na račun novinarke N1 Maje Sikimić.

Detaljnije >