Press

(Izvor: Danas) - Kako se navodi u obrazloženju odluke Saveta za štampu, stručna služba Zaštitinika građana navela je u žalbi Savetu za štampu da „Danas“ nije objavio odgovor koju su uputili na sporni tekst, već je, naprotiv, redakcija nastavila da i u narednim tekstovima ponavlja neistinite tvrdnje.

Detaljnije >

(Izvor: Raskrinkavanje) - Portal Alo novina je u tekstu „Evo šta nam se sprema 13. aprila!“ preneo tvit člana GO DS-a Ivana Krstića, potpuno izmislivši rečenicu „Dolazimo u Beograd da rušimo i da jednom zauvek završimo sa većinskom Srbijom“ koje u tvitu nema. 

Redakcija se pred Komisijom branila obrazloženjem da su „istinito preneli agresivno značenje poruke“ što je ocenjeno kao „neprihvatljivo, jer je u tekstu kao činjenica predstavljeno nagađanje redakcije šta je on možda mislio i hteo da kaže“. 

Detaljnije >

(Izvor: Cenzolovka) - Ako se ima u vidu da su vlast i njeni saradnici iz senke u protekle dve godine učinili sve što su mogli kako bi uništili novinarska udruženja, medijske asocijacije, novinarske grupe, novinarsku borbu i sve što iole miriše na novinarsko – nije nikakvo čudo što je na „višim nivoima“ konačno donesena i odluka o satiranju Saveta za štampu.

Detaljnije >

(Izvor: UNS) - Poštovana predsednice Vlade, u pismu koje ste u petak poslali Udruženju novinara Srbije naveli ste da je jedna televizija zloupotrebila Vaš komentar iskoristivši ga kao navodni odgovor na pitanje koje Vam ta televizija nije ni postavila i zatražili naše mišljenje o takvom postupku novinara.

Niste naveli na koju televiziju mislite, ali smo pretpostavili da je reč o N1, s obzirom na činjenicu da je to jedina televizija sa velikom gledanošću koja kritikuje Vašu vladu i da su državni organi u stalnom sukobu sa njom.

Detaljnije >

Izvor: FoNet) -- Članovi Upravnog odbora Asocijacije medija održali su sastanak sa ministrom za inovacije i tehnološki razvoj, Nenadom Popovićem, sa kojim su razgovarali o inovacijama u medijima i digitalnoj transformaciji kroz koje prolazi domaće i globalno medijsko tržište.

Detaljnije >

(Izvor: Danas) - Iskustvo koje do sada imamo pokazuje da se odluke Saveta za štampu vrlo često ignorišu i da najveći deo novca na konkursima za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa dobijaju upravo mediji koji po našim podacima najviše krše Kodeks novinara Srbije.

Detaljnije >

(Izvor: Danas) - Komisija za žalbe Saveta za štampu odlučila je da su portal Republika.rs i Epancevo.rs, nedeljnik Tabloid i obrenovački list Palež prekršili Kodeks novinara Srbije.

Detaljnije >

(Izvor: Pancevo Siti) - Redakcija našeg sajta pozdravlja upućivanje javnih opomena sajtu epancevo.rs, a osnovu žalbi našeg novinara Nenada Živkovića

Detaljnije >

(Izvor: Al Jazeera) - Mnogi mediji u Srbiji o slučajevima suicida izveštavaju senzacionalistički, bez empatije prema porodicama žrtava, kaže novinarka Al jazeere Balkans Anne Marie Ćurčić, koja je i sama doživela to iskustvo.

Detaljnije >

(Izvor: Media Reform) - Prema rečima Dejana Stojanovića iz Ministarstva kulture i informisanja, predsednika Radne grupe za izradu Medijske strategije, očekivani rok za usvajanje nove Medijske strategije jeste druga polovina aprila. Nakon Novog Sada, u Nišu je danas održana javna rasprava o Nacrtu ove strategije. Prilike za diskusiju na ovu temu biće i 25. februara u Čačku i 27. u Beogradu.

Detaljnije >