Press

(Izvor: Kurir) - "Adrija medija grupa", kao najveća medijska kuća u regionu, u saradnji sa Savetom za štampu započela je obuku svojih novinara koja za cilj ima kontinuirano usavršavanje u pogledu izveštavanja u skladu s Kodeksom novinara, kao i obezbeđivanje neophodnih znanja i jačanja uloge medija i podizanja profesionalnih standarda.

Detaljnije >

(Izvor: VICE) - "Ovo je ubistvo gde su se 'ukrstili' estrada i crna hronika, a na kraju i politika. Čarobna formula koja garantuje višegodišnju 'zabavu za narod'."

Detaljnije >

(Izvor: Raskrikavanje) - Lažni iscelitelj godinama je bio zvezda domaćih medija koji ga se sad, kada se našao pod istragom za nadrilekarstvo, redom odriču. „Kad mi se prvi put javila Majka Božja, i sam sam se uplašio. Bog mi je tada podario da vidim i osetim tuđe bolesti, da prepoznam ljudske slabosti i da molitvom, krstom i ikonama pomognem. Zato ne kažem da ljude lečim ja, nego Bog, on sve radi, a ja sam samo njegov sluga“, rekao je Alen Azarić, navodni iscelitelj 2014. u intervjuu za Kurir u kome je tvrdio da je „uz pomoć Boga i svetaca izlečio sam skoro celu estradu“.

Detaljnije >

(Izvor: Raskrikavanje) - Dnevni listovi Srpski telegraf i Večernje novosti prekršili su Kodeks novinara Srbije, odlučila je Komisija za žalbe Saveta za štampu na poslednjoj sednici. Srpskom telegrafu je izrečena javna opomena, a Večernjim novostima je naloženo da objavi odluku Komisije u roku od pet dana.

Detaljnije >

(Izvor: Fake news tragač) - Na 302 naslovne strane, Informer je prošle godine objavio čak 362 lažne vesti, pokazalo je istraživanje sajta fakenews.rs.

Detaljnije >

(Izvor: Istinomer) - U organizaciji NUNS-a, a nakon obavljenih razgovora sa zvaničnicima i predstavnicima nezavisnih institucija, delegacija Evropske federacije medija održala je konferenciju za medije na kojoj su predstavili svoje preporuke za poboljšanje stanja u medijima i svoja zapažanja o najvećim problemima medija u Srbiji

Detaljnije >

(Izvor: Hrvatska riječ) - Nakon nedavnog incidenta u Sonti između nekoliko mladića od kojih je jedan događaj prijavio  Hrvatskom nacionalnom vijeću i Demokratskom savezu Hrvata u Vojvodini kao incident temeljen na nacionalnoj osnovi i reagiranja nadležnih, pojedine novine predstavile su predstavnike Hrvata u Srbiji kao »instrumente Zagreba« i »nacionalne ekstremiste«.

Detaljnije >

(Izvor: Raskrikavanje) - Komisija za žalbe Saveta za štampu objavila je odluke sa prethodne sednice na kojoj su izrekli javnu opomenu tabloidu Informer i utvrdili da je Kurir prekršio Kodeks novinara Srbije.

Detaljnije >

(Izvor: RTS) - Fotografije žrtava, dece, porodične kuće, detaljan opis zločina danima posle počinjenog nasilja, pune stranice mnogih novina u Srbiji. U trci za rejtingom nanose dodatnu, trajnu i nepopravljivu štetu ne samo žrtvama već i njihovim porodicama. Da se o nasilju piše i izveštava, nije sporno i može da bude korisno kao opomena i preventiva. Pitanje je, međutim, gde su granice.

Detaljnije >

(Izvor: NOIZZ) - Na tribini "Koliko su mediji poštovali Kodeks novinara Srbije u 2017. godini" koja je održana u Pres centru UNS-a, navedeno je da je portal NOIZZ najmanje puta prekršio novinarski kodeks među medijima koji pored onlajn izdanja nemaju i štampano.

Detaljnije >