Press

(Izvor: N1) - Da li je paradajz iz uvoza, koji se već našao na pijacama, bezbedan za ishranu i kome je naštetila vest koju je u javnost lansirala deklaracija sa upozorenjem da kora nije za ljudsku ishranu?

Detaljnije >

(Izvor: Danas/FoNet) - Za Organizaciju za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) od najveće je važnosti da sve zainteresovane strane u Srbiji, sve medijske i novinarske organizacije, učestvuju u izradi nove Medijske strategije, izjavio je danas u intervjuu FoNetu predstavnik OEBS za slobodu medija Arlem Dezir.

Detaljnije >

(Izvor: Raskrikavanje) - Komisija za žalbe Saveta za štampu izrekla je javnu opomenu obrenovačkom listu Palež, dok je za list Danas utvrđeno da nije povredio Kodeks tekstovima o članici Saveta REM-a Oliveri Zekić. Ista odluka je doneta i u slučaju protiv niškog portala Niške vesti, dok o tekstu na portalu Espreso komisija nije uspela da usaglasi odluku.

Detaljnije >

(Izvor: Cenzolovka) - Dvadeset od analiziranih 70 onlajn medija u Srbiji nema propisana pravila za komentarisanje tekstova, a čak 37 nema pravila za korišćenje svog medijskog sadržaja, pokazala je analiza, koju je, za Savet za štampu, uradila SHARE Fondacija. Istraživanje je obavljeno na 70 portala, od koji 60 prihvata nadležnost Saveta za štampu i trebalo je da pokaže u kojoj meri su onlajn mediji primenili neke od Smernica za primenu Kodeksa novinara Srbije u onlajn okruženju, koje je Savet za štampu doneo krajem 2016. godine.

Detaljnije >

(Izvor: Danas) - Da bi Srbija ostvarila vladavinu prava u sferi medija neophodno je nezavisno sudstvo koje će medijske zakone dosledno sprovoditi, uz reformu nezavisnih regulatornih tela i uređenje medijskog tržišta sa posebnom pažnjom na vlasničku strukturu medija…

Detaljnije >

(Izvor: TV Zona Plus) - Gosti: GORDANA NOVAKOVIĆ, gen. sekretar Saveta za štampu, DRAGAN ĐORĐEVIĆ, član komisije za žalbe Saveta za štampu

Detaljnije >

(Izvor: Raskrikavanje) - Dnevni list Alo, obrenovački Palež i čačanski portal Ozonpress prekršili su Kodeks novinara Srbije, odlučila je Komisija za žalbe Saveta za štampu na poslednjoj sednici.

Detaljnije >

(Izvor: niskevesti.rs) - Da bi građane što bolje upoznao sa sopstvenim radom, Savet za štampu jednom mesečno zaseda van Beograda, a ovog puta sastanak je održan u Nišu.

Detaljnije >

(Izvor: Romaworld) - Savet za štampu predstavio svoj rad u Nišu

Detaljnije >

(Izvor: TV Belle Amie) - Između redova - Belami televizija - 22.02.2018.

Detaljnije >