Press

(Izvor: Forum Info) - Broj žalbi Savetu za štampu koje se odnose na diskriminaciju žena je veoma mali, kaže generalna sekretarka Saveta Gordana Novaković. Jedino što je uočeno kao problem je senzacionalizam u medijima u slučajevima izveštavanja o nasilju nad ženama, dok s druge strane, žalbi na izveštavanje o seoskim i ženama sa invaliditetom uopšte nema.

Detaljnije >

(Izvor: Danas) - Kada građani budu bili spremni da izdvoje deo svojih prihoda da redovno kupuju kvalitetne novine ili se pretplatite na njih, tada će se stvoriti put ka nezavisnom novinarstvu.

Detaljnije >

(Izvor: Raskrikavanje) - List Srpski telegraf i portal Pressonline dobili su javne opomene od Komisije za žalbe Saveta za štampu jer su u dva teksta prekršili odredbe kodeksa koje se tiču istinitosti izveštavanja, novinarske pažnje i poštovanju privatnosti.

Detaljnije >

(Izvor: Dojče vele) - U Srbiji su povrede novinarskog kodeksa česte, ali se u vezi s tim retko podnose žalbe. Za takve žalbe nadležan je Savet za štampu. Akademija DW i Savet zajednički hoće da zaštite etičko novinarstvo.

Detaljnije >

(Izvor: Raskrikavanje) - Komisija Saveta za štampu izrekla je čak tri javne opomene zbog kršenja Kodeksa novinara Srbije, a dobili su ih dnevni listovi Srpski Telegraf i Informer kao i nedeljnik Afera. Komisija je na poslednjoj sednici odlučivala o 13 žalbi od kojih su četiri uvažene.

Detaljnije >

(Izvor: Danas) - Komisija za žalbe Saveta za štampu donela je odluka da tekstom “Amfilohije: Ne iznosimo pare u Srbiju”, objavljenim 5. avgusta 2018. godine, sajt Danasa nije prekršio odredbe Kodeksa novinara Srbije.

Detaljnije >

(DW Akademie) - Violations of the press code are common in Serbia, especially when it comes to tabloid media. But the country's press council is promoting ethical and journalistic standards, with support from DW Akademie.

Detaljnije >

(DW Akademie) - In Serbien sind Verstöße gegen den Pressekodex Alltag, doch Beschwerden selten. Die DW Akademie und der serbische Presserat wollen ethischen Journalismus stärken.

Detaljnije >

(Izvor: Vojvođanski istraživačko-analitički centar Voice) - U ratu protiv neistomišljenika, a pre svega protiv “opasnih evropskih vrednosti”, režimski tabloidi ne biraju borbena sredstva, niti mare za potencijalne žrtve, smatraju sagovorni VOICE-a. Kada Srbiji ne preti rušenje ustavnog poretka iznutra ili kada je previše toplo za izmišljanje novih atentata na državni vrh, zaposlenici u tabloidnim medijima uvek u rukavu drže dežurnog neprijatelja – LGBT populaciju.

Detaljnije >

(Izvor: YouTube) - Redakcija Youth Vibes-a je, u organizaciji Deutsche Welle Akademije, provela jedan dan u Beogradu. Detaljnije >