Press

(Izvor: YouTube) - Redakcija Youth Vibes-a je, u organizaciji Deutsche Welle Akademije, provela jedan dan u Beogradu. Detaljnije >

(Izvor: Raskrikavanje) - Tekst o lošim krvnim sudovima, a u stvari preporuka preparata za čišćenje arterija i snižavanje holesterola. Iako zakon o oglašavanju jasno nalaže da reklame moraju biti vidljivo označene kao takve, tekst u Kuriru je obeležen samo sićušnom brojčanom šifrom u uglu. Iz Kurira međutim tvrde da je i to sasvim dovoljno.

Detaljnije >

(Izvor: Slavko Ćuruvija fondacija) - Konferencija u organizaciji Slavko Ćuruvija fondacije Minut do dvanaest: Kako do održivog informisanja u javnom interesu u lokalnim zajednicama podsetila je na ogroman značaj lokalnih medija za informisanje građana i istovremeno ukazala na nikad gori položaj u kome se nalaze oni mediji koji još uvek nekako uspevaju da prežive

Detaljnije >

(Izvor: FoNet) - Novinari i urednici medija iz centralne Srbije imali su danas priliku da se na seminaru "Sloboda izražavanja, pravo na privatnost i medijska etika" upoznaju sa praksom i iskustvima Evropskog suda za ljudska prava i sa iskustvima iz rada Saveta za štampu.

Detaljnije >

(Izvor: Danas) - U Kragujevcu je danas počeo dvodnevni seminar za novinare i urednike medija iz centralne Srbije,Šumadije i Pomoravlja na temu „Sloboda izražavanja,pravo na privatnost i medijska etika“.

Detaljnije >

(Izvor: Beta) - Savet za štampu beleži na hiljade tekstova u kojima je prekršen novinarski kodeks, a to najčešće čine tabloidi i većina najposećenijih portala u Srbiji, izjavila je danas generalna sekretarka Saveta za štampu Gordana Novaković.

Detaljnije >

(Izvor: Raskrikavanje) - Kriza oko potencijalne smene lokalnih vlasti u Paraćinu prelila se i u medije, te se od ukupno 13 žalbi Savetu za štampu pet odnosilo na Paraćin. Na poslednjoj sednici Saveta portal Paraćin online dobio je tri javne opomene, a portal Pink dve zbog kršenja Kodeksa novinara prilikom izveštavanja o lokalnim vlastima u ovom gradu.

Detaljnije >

(Izvor: Kikindske) - Savet za štampu održao jе dvodnevnu obuku za redakciju "Кikindskih" nа imanju Mokrin Haus (Mokrin House) i ona jе obuhvatila znаnjа iz oblasti praktične primene Kodeksa novinara Srbije.

Detaljnije >

(Izvor: Danas/FoNet) - Upravni odbor Saveta za štampu upozorava da je Srpski Telegraf, objavljivanjem uznemiravajućih fotografija tela i povreda na glavi ubijene Jelene Marjanović na naslovnoj strani današnjeg broja, drastično je prekršio Kodeks novinara Srbije.

Detaljnije >