Жалбени поступци

НАПОМЕНА: Користите ћирилична словa

Александар Костић против портала Srbijadanas.com и Naissus.info

Жалба решена договором
Александар Костић
Srbijadanas.com и Naissus.info
Интернет
20.11.2017.

Комисији за жалбе Савета за штампу

Ја, Александар Костић жалим се на чланке који су објављени у следећим медијима:

СрбијаДанас: https://www.srbijadanas.com/vesti/hronika/drama-se-nastavlja-muzu-preminule-porodilje-iz-nisa-prete-smrcu-2017-11-20

Naissus.info: http://www.naissus.info/vest-Aleksandru-su-letos-%C5%BEena-i-%C4%87erkica-umrle-na-poro%C4%91aju-u-Ni%C5%A1u-Sada-je-dobio-PORUKU-i-preti-mu-SMRT-9852.htm

Верујем да су ови медији драстучно прекршили Кодекс новинара Србије и нарушили моју приватност и безбедност, објављујући, непроверене и делом нетачне информације из анонимних извора, о томе да сам полицији пријавио претње.

Истичем да никоме нисам дао никакву изјаву, отишао сам у полицију, јер сам њима веровао и очекивао да испитају случај, а не да о томе обавештавају медије. Да сам хтео да о томе обавестим јавност објавио бих то на својој Фејсбук страници ПравдаЗаИвануИВеру.

Очекујем да медији Наиссус, и СрбијаДанас уклоне спорне текстове или да објаве извор који им је дао нетачне информације, како бих могао да реагујем на то.

Уколико медији не пристану на овај захев, очекујем да Комсија за жалбе донесе одлуку о томе да су прекршили Кодекс новинара Србије.

С поштовањем,

Александар Костић