Жалбени поступци

НАПОМЕНА: Користите ћирилична словa

Гордана Перуновић Фијат против листа "Нове кикиндске новине"

Жалба решена договором
Гордана Перуновић Фијат
Нове кикиндске новине
Штампано издање
09.10.2014.

Поштовани,

текст "КЦ: Нисмо прекршили конкурсну процедуру" објављен је у Новим кикиндским новинама које излазе у Кикинди, на дан 9. октобра 2014. године..

У тексту се коментарише конкурс за директора КЦ (Културног центра Кикинда) на који сам поднела документацију па сам одбијена с образложењем да ми је документација непотпуна. О томе сам дала изјаву не за Нове кикиндске новине, него за нашу кикиндску ВК телевизију, упозоравајући на пропусте у конкурсној процедури, да би се у Новим кикиндским новинама појавио овај текст.

Сматрам да су на овај начин прекршен Кодекс новинара Србије и то у поглављима I - истинитост извештавања, став 1,4. и 5 и V - новинарска пажња, став 1,2., 3. и 4.

1. У тексту се наводи да сам оптужила Управни одбор за "крађу". Никог нисам оптужила ни за шта - још. Изјавила сам (за сасвим други медиј) да сам упредно предала тражену документацију. По образовању сам дипломирани правник, па знам шта је крађа и знам да нестанак валидних докумената из конкурсне документације није крађа него сасвим друга ствар.

2. Нико из Нових кикиндских новина нити ме је звао нити на било који начин упознао са чињеницом да ће о овом случају да пише текст.

3. В .д. директорка ме у тексту назива "макар ко" и изражава отворен одијум према мојој личности и поступцима.

4. У тексту је наведен читав списак увреда и омаловажавања на мој рачун.

5. Није ми дата могућност да јавности предочим другу страну случаја.

6. Са уредништвом Нових кикиндских новина нисам се дописивала јер су ме исте новине 2009. године отпустиле као технолошки вишак, иако сам у то доба била самохрана мајка са високом школском спремом (уредница културе), а отпремнина ми није исплаћена упркос извршној судској пресуди, па основано сумњам да би преписка било шта решила јер нема добре намере с друге стране.

7. Припадница сам националне мањине па сматрам да је овваквим текстом учињена дискриминација према мени.

С поштовањем и пуним поверењем,

Гордана Перуновић Фијат