06.08.2019.

Тренинг за тренере у Савету за штампу Тренинг за петоро младих тренера из Ниша, Крагујевца, Београда, Новог Сада и Лознице одржан је 5. августа у Савету за штампу. Тренери ће, у наставку пројекта “Yоунг Медиа”, одржати радионице за активисте невладиних организација, средњошколце и студенте о саморегулацији, супротстављању говору мржње, дискриминацији и кршењу претпоставке невиности у медијима, као и о томе како се подносе жалбе на медијске садржаје Савету за штампу.

На тренингу су евалииране и активности реализоване током прошле године, а договорено је да наредних 12 радионица за ђаке, студенте и активисте НВО буде одржано током јесени у седам места у Србији.

Активности, које су део пројекта “Yоунг Медиа”, Савет за штампу спроводи од прошле године, заједно са Деутсце Wелле Академијом, а уз финансијску подршку Савезног министарства за економску сарадњу и развој Савезне Републике Немачке.

У оквиру истог пројекта 1. јула је настављен и мониторинг поштовања Кодекса новинара Србије у осам дневних новина које се дистрибуирају на целој територији Републике Србије, са посебним освртом на прекршаје којима су оштећени деца и млади.