08.10.2018.

[Фото] Савет за штампу организује обуке за младе из Ниша, Крагујевца, Лознице, Новог Сада и БеоградаСавет за штампу организовао је 8. октобра обуку за петоро младих тренера из Ниша, Крагујевца, Лознице, Новог Сада и Београда, који ће, током јесени, одржати радионице за средњошколце, студенте и активисте невладиних организација за младе. Будући полазници деведесетоминутних радионица требало би да науче како да препознају и супротставе се говору мржње и дискриминацији у медијима, да се упознају са појмом медијске саморегулације и Кодексом новинара Србије, као и како да напишу жалбу Савету за штампу.

Одржани „тренинг за тренере” прва је активност Савета за штампу у оквиру пројекта „Young Media“,  који Савет за штампу реализује  са Dutsche Welle академијом, а уз финансијску подршку Савезне Републике Немачке, односно Савезног министарства за економску сарадњу и развој.

У оквиру истог пројекта  Савет за штампу наставља да прати поштовање Кодекса новинара Србије у осам дневних новина са националном покривеношћу, а посебно ће бити евидентирани прекршаји етичких и пофесионалних стандарда приликом извештавања о деци и младима.