26.01.2018.

Курир у корак са КодексомСарадња АМГ и Савета за штампу

"Адрија медија група", као највећа медијска кућа у региону, донела је одлуку да у сарадњи са Саветом за штампу у наредном периоду подигне ниво медијског садржаја, као и квалитет извештавања.

На састанку на којем су присуствовали Петар Јеремић, члан Савета за штампу и председник ИО УНС, Предраг Рогановић, извршни директор "Адрија медија групе", и Бранислава Мајдаревић, заменица главног и одговорног уредника Курира, договорен је читав низ практичних корака који би Курир, као један од најтиражнијих дневника у земљи, али и један од најпосећенијих сајтова, учинили још квалитетнијим.

Један од кључних корака биће унапређење медијског садржаја који би за последицу имао што мање притужби Савету за штампу. Заједно са Саветом биће организоване и радионице у којима ће новинарима бити представљени начини како да што квалитетније извештавају придржавајући се Кодекса новинара.

АМГ чланица је Савета за штампу још од његовог оснивања 2010. Све те године унапређивали смо квалитет нашег извештавања, поштујући препоруке Савета, али је ово први пут да један велики медиј својим новинарима обезбеди професионално усавршавање у погледу извештавања у складу с Кодексом новинара.