28.09.2017.

Трибина „Таблоидне авети и жалбе грађана због неистинитог извештавања”Дом омладине Крагујевац
Уторак, 3. октобар у 16:30

„’Таблоидне авети’ на насипу у Борчи, „Кршење кодекса у извештавању о убиству певачице”, „Жалбе грађана за неистинито извештавање”, „Случајеви Неде Арнерић и Бате Живојиновића - таблоиди на дну”, „Листови кршили Кодекс поводом убиства девојчице код Зајечара”, „Медијско убијање Срба”, само су неки од наслова у медијима о раду Савета за штампу.

Савет за штампу штити грађане Србије од злоупотребе у штампаним и онлајн медијима и настоји да подигне квалитет новинарства у Србији.

Учеснице трибине су: Гордана Новаковић, генерална секретарка Савета за штампу, Тамара Скроза, чланица Комисије за жалбе Савета и Снежана Милошевић, генерална секретарка Локал преса.

Оне ће говорити о жалбама грађана на писање медија, о одговорности локалних и онлајн медија, о изазовима професионалног извештавања,  а посебно о томе како грађани могу да се бесплатно жале Савету за штампу на писање медија.

Учесници трибине ће добити примерак Кодекса новинара Србије који садржи правила новинарске професије на основу којих Савет за штампу одлучује о жалбама грађана.

Позив (пдф)


Ова трибина је организована у оквиру пројекта „Изградња поверења у медије у Југоисточној Европи и Турској“ који финансирају Европска унија и Унеско