18.05.2017.

Славиша Лекић председник Управног одбора Савета за штампуСлавиша Лекић, председник Независног удружења новинара Србије, нови је председник Управног одбора Савета за штампу. Лекић је на том месту заменио претходног председника НУНС - Вукашина Обрадовића. Управни одбор је на синоћ одржаној сединици за заменицу председника изабрао Зорицу Вишњић, председницу УО Локал преса.

Нови члан управног одбора овог саморегулаторног тела је и Владимир Радомировић, који је недавно изабран за председника Удружења новинара Србије.

Управни одбор Савета за штампу, иначе, има пет чланова, од којих су четири представници организација оснивача Савета: Асоцијације медија, УНС-а; НУНС-а и Локал Преса, док је пети члан такође представник Асоцијације медија. У овом сазиву УО Савета представници Асоцијације медија су Зоран Секулић, председник УО Асоцијације и Стеван Ристић, директор недељника Време.

Управни одбор је, на истој седници, прихватио захтеве портала КРИК, Маглочистач и Агросмарт за чланство у Савету и усвојио финансијски извештај, као и извештај о раду за прошлу годину. У току 2016. године Савет је примио 126 жалби грађана или организација, а Комисија за жалбе је у 62 случаја утврдила да су медији објављеним садржајем прекршили одредбе Кодекса новинара Србије.