Вести

Савет за штампу вас позива на семинар за новинаре „Истраживачко новинарство, извештавање о судским процесима и професионални стандарди“

Француска 5, Београд
18. април 2019. 12-16 сати

 

 

Предавачи су уредници, адвокати, правници и представници Савета за штампу. Новинари ће се, кроз конкретне примере из праксе, упознати са правним, професионалним и етичким стандардима који се односе на истраживачко новинарство, заштиту новинарских извора, извештавање о судским процесима, поштовање претпоставке невиности и корупцију.

 

Молимо вас да имена учесника доставите на мејл адресу: емил.холцер@саветзастампу.рс

Детаљније >

Редовна седница Комисије за жалбе Савета за штампу одржана је 28. марта у Градској кући у Сремској Митровици. Комисија је, у присуству новинара локалних медија и заинтересованих грађана, размотрила осам жалби које су у протеклих месец дана грађани поднели због кршења етичких стандарда професије. Пре и након седнице присутни су могли да постављају питања о раду Савета, поштовању Кодекса новинара Србије и стању на медијској сцени Србије.

Детаљније >

Позивамо вас да присуствујете седници Комисије за жалбе Савета за штампу.

Време: Четвртак, 28. март 2019, 12 сати
Место: Градска кућа, Сремска Митровица, Светог Димитрија 13

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 28. фебруара 2019. године, у 18 сати на Факултету политичких наука у Београду.

Комисија ће разматрати следеће жалбе:

1.       Предузеће “Корни” И Милан Корица – Центар за истраживање корупције

2.       Група грађана – www.petrovac.info.rs

3.       Усаме Зукорлић/Салахудин Фетић – Санџачке новине   
   
4.       Комора јавних извршитеља – Информер

5.       Самир Тандир – Санџачке новине (две жалбе) 1 и 2

6.       Др Љиљана Ђорђевић – Infovranjske.rs

 

Седница је, као и увек, отворена за јавност.

Детаљније >

Београдски центар за људска права објавио је публикацију “Анонимна мржња, механизми заштите од говора мржње на интернету”, у којој се, између осталог, закључује да жалба Савету за штампу “може бити ефикасан механизам будући да се забрањени говор уклања из јавног простора”.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 31. јануара 2019. године, у 18 сати у просторијама Савета за штампу.

Детаљније >
24.01.2019. САОПШТЕЊЕ

Нетачне тврдње директора „Српског телеграфа“

Управни одбор Савета за штампу одбацује потпуно нетачне и произвољне тврдње директора „Српског телеграфа“ Саше Миловановића, изречене на јучерашњој конференцији за новинаре, да „Савет за штампу лаже“ у вези са бројем прекршаја Кодекса новинара у том медију, односно да „острашћени новинари ’Времена“ лажно представљају резултате“.

Детаљније >
16.01.2019. САОПШТЕЊЕ

Драстични прекршаји Кодекса у случају Јелене Карлеуше

Савет за штампу још једном позива уреднике појединих дневних новина да престану са драстичним кршењем Кодекса новинара Србије објављивањем порнографских садржаја и са крајње непримереним „извештавањем“ о наводној афери певачице Јелене Карлеуше.

Детаљније >

Фото/видео: Прес центар УНС-а

Детаљније >

Савет за штампу позива Вас на трибину

„Колико су медији поштовали Кодекс новинара Србије у 2018. години“


Време:
        Уторак, 15. јануар 2019, 12 сати
Место:         Прес центар УНС-а, Кнез Михаилова 6/III

Детаљније >