Вести

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 28. новембра, у 18 сати у Прес центру УНС-а (Кнез Михаилова 6/III)

Детаљније >

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana u četvrtak, 31.oktobra u 18 sati u prostorijama Saveta za štampu. Komisija će razmatrati sledeće žalbe:

Детаљније >

Пелиминарни резултати мониторинга шест локалних недељника представљени су јуче у Београду на Медиа маркету. Петар Јеремић из Савета за штампу је рекао да је забележено “спорадично” кршење Кодекса новинара, али да “се види да не постоји зла намера” недељника. Одговарајући на питање које су најчешћи прекршаји Кодекса он је издвојио скривено оглашавање и ненавођење извора.  Јеремић је похвалио Сремске новине из Сремске МИтровице, Нову нашу реч из Лесковца и  Лозничке новости за које током миниторинга од почетка августа није евидентиран ни један прекршај Кодекса.

Детаљније >

Савет за штампу и ОЕБС позивају вас на трибину “Професионална етика у онлајн медијима”

24. октобар 2019. у 12 сати, Културни центар, Господар Јевремова 12,  Шабац

Детаљније >

„Најмљађи медији у Србији, портали и онлајн сервиси, најмање су упознати са Кодексом новинара Србије” рекла је Гордана Новаковић, генерална секретарка Савета за штампу на трибини која је јуче одржана у Нишу. Учесници трибине, новинари и уредници медија  из Ниша, Пирота, Бујановца и Крушевца  разговарали су са представницима Савета за штампу о саморегулацији и новој Медијској стратегији, пројектном суфинансирању медија, најчешћим прекршајима професионалних стандарда, као и о томе како да онлајн медији  избегну тружбе судовима  и жалбе Савету због неовлашћеног коришћења фотографија.

Детаљније >

Савет за штампу и ОЕБС позивају вас на трибину  “Професионална етика у онлајн медијима” 

2. октобар 2019. у 12 сати Медија и реформ центар Обреновићева 38, Ниш

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 29. августа 2019. године, у 18 сати у просторијама Савета за штампу. Комисија ће разматрати следеће жалбе:

Детаљније >

 Тренинг за петоро младих тренера из Ниша, Крагујевца, Београда, Новог Сада и Лознице одржан је 5. августа у Савету за штампу. Тренери ће, у наставку пројекта “Yоунг Медиа”, одржати радионице за активисте невладиних организација, средњошколце и студенте о саморегулацији, супротстављању говору мржње, дискриминацији и кршењу претпоставке невиности у медијима, као и о томе како се подносе жалбе на медијске садржаје Савету за штампу.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 25.јула 2019. године, у 18 сати, у просторијама Савета за штампу.
Детаљније >

Вида Петровић Шкеро, Снежана Андрејевић и Драган Ђорђевић нови чланови Комисије за жалбе Савета за штампу

Детаљније >