Вести

16.01.2019. САОПШТЕЊЕ

Драстични прекршаји Кодекса у случају Јелене Карлеуше

Савет за штампу још једном позива уреднике појединих дневних новина да престану са драстичним кршењем Кодекса новинара Србије објављивањем порнографских садржаја и са крајње непримереним „извештавањем“ о наводној афери певачице Јелене Карлеуше.

Детаљније >

Фото/видео: Прес центар УНС-а

Детаљније >

Савет за штампу позива Вас на трибину

„Колико су медији поштовали Кодекс новинара Србије у 2018. години“


Време:
        Уторак, 15. јануар 2019, 12 сати
Место:         Прес центар УНС-а, Кнез Михаилова 6/III

Детаљније >

Драган Ђорђевић, председник Управног одбора Локал преса и директор и власник “Сремских новина” нови је председник Управног одбора Савета за штампу. Он је на том месту заменио Зорицу Вишњић, доскорашњу председницу УО Локал преса.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 27. децембра у 18 сати у просторијама Савета за штампу. Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 29. новембра у 18 сати у просторијама Савета за штампу. Детаљније >

Савет за штампу и Савет Европе позивају вас на тренинг  за новинаре и представнике правосуђа “Медијско извештавање о судским поступцима”

New City Hotel, Ниш
5. децембар 2018.

Детаљније >

(Извор: Лозничке новости) - За матуранте Гимназије "Вук Караџић", у склопу програма "Млади медији", који са партнерима у Србији спроводи Дојче веле академија, данас је одржана обука "Како поднети жалбу Савету за штампу?".

Детаљније >

Савет за штампу оштро протестује због одлуке Комисије за оцену пројеката из области јавног информисања у Граду Београду да буџетски новац додели новинама које континуирано крше Кодекс новинара Србије. Супротно Правилнику за суфунансирање пројеката, којим је прописано да се приликом одлучивања „посебно узима у обзир да ли су учеснику конкурса изречене мере од стране државних органа, регулаторних тела или тела саморегулације у последњих годину дана“, Комисија је овај услов потпуно игнорисала.

Детаљније >