Вести

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 29. августа 2019. године, у 18 сати у просторијама Савета за штампу. Комисија ће разматрати следеће жалбе:

Детаљније >

 Тренинг за петоро младих тренера из Ниша, Крагујевца, Београда, Новог Сада и Лознице одржан је 5. августа у Савету за штампу. Тренери ће, у наставку пројекта “Yоунг Медиа”, одржати радионице за активисте невладиних организација, средњошколце и студенте о саморегулацији, супротстављању говору мржње, дискриминацији и кршењу претпоставке невиности у медијима, као и о томе како се подносе жалбе на медијске садржаје Савету за штампу.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 25.јула 2019. године, у 18 сати, у просторијама Савета за штампу.
Детаљније >

Вида Петровић Шкеро, Снежана Андрејевић и Драган Ђорђевић нови чланови Комисије за жалбе Савета за штампу

Детаљније >

Недопустива кампања портала “Епанчево” против Ненада Живковића

Кампања коју портал “Епанчево“ месецима води против новинара Ненада Живковића не само да представља драстичан случај гажења свих професионалних и етичких норми, већ може бити и изузетно опасна. Упорним, ничим непоткрепљеним, недоказаним и недоказивим оптужбама, уз изузетно увредљиве квалификације, редакција портала озбиљно угрожава Живковићеву сигурност.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 27. јуна, у 18 сати у просторијама Савета за штампу.

Детаљније >
12.06.2019. КОНКУРС

На основу чланова 12 и 22 Статута Савета за штампу, Управни одбор Савета за штампу, на седници одржаној 11. јуна 2019. године, донео је 

О Д Л У К У

 о расписивању јавног конкурса за избор представника јавности у Комисији за жалбе

  Детаљније >

30.05.2019. САОПШТЕЊЕ

Ко је избацио Савет за штампу из Медијске стратегије?

Управни одбор Савета за штампу најоштрије протестује што је из Нацрта Стратегије развоја система јавног информисања у Републици Србији избачено то тело и очекује да Влада Србије објасни ко је писао текст који је послат у Брисел, а са којим чланови радне групе уопште нису били упознати.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 30. маја у 18 сати у просторијама Савета за штампу. Комисија ће разматрати следеће жалбе:

Детаљније >

Савет за штампу вас позива на семинар за новинаре „Истраживачко новинарство, извештавање о судским процесима и професионални стандарди“

Француска 5, Београд
18. април 2019. 12-16 сати

Предавачи су уредници, адвокати, правници и представници Савета за штампу. Новинари ће се, кроз конкретне примере из праксе, упознати са правним, професионалним и етичким стандардима који се односе на истраживачко новинарство, заштиту новинарских извора, извештавање о судским процесима, поштовање претпоставке невиности и корупцију.

Молимо вас да имена учесника доставите на мејл адресу: емил.холцер@саветзастампу.рс

Детаљније >