Вести

„Најмљађи медији у Србији, портали и онлајн сервиси, најмање су упознати са Кодексом новинара Србије” рекла је Гордана Новаковић, генерална секретарка Савета за штампу на трибини која је јуче одржана у Нишу. Учесници трибине, новинари и уредници медија  из Ниша, Пирота, Бујановца и Крушевца  разговарали су са представницима Савета за штампу о саморегулацији и новој Медијској стратегији, пројектном суфинансирању медија, најчешћим прекршајима професионалних стандарда, као и о томе како да онлајн медији  избегну тружбе судовима  и жалбе Савету због неовлашћеног коришћења фотографија.

Детаљније >

Савет за штампу и ОЕБС позивају вас на трибину  “Професионална етика у онлајн медијима” 

2. октобар 2019. у 12 сати Медија и реформ центар Обреновићева 38, Ниш

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 29. августа 2019. године, у 18 сати у просторијама Савета за штампу. Комисија ће разматрати следеће жалбе:

Детаљније >

 Тренинг за петоро младих тренера из Ниша, Крагујевца, Београда, Новог Сада и Лознице одржан је 5. августа у Савету за штампу. Тренери ће, у наставку пројекта “Yоунг Медиа”, одржати радионице за активисте невладиних организација, средњошколце и студенте о саморегулацији, супротстављању говору мржње, дискриминацији и кршењу претпоставке невиности у медијима, као и о томе како се подносе жалбе на медијске садржаје Савету за штампу.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 25.јула 2019. године, у 18 сати, у просторијама Савета за штампу.
Детаљније >

Вида Петровић Шкеро, Снежана Андрејевић и Драган Ђорђевић нови чланови Комисије за жалбе Савета за штампу

Детаљније >

Недопустива кампања портала “Епанчево” против Ненада Живковића

Кампања коју портал “Епанчево“ месецима води против новинара Ненада Живковића не само да представља драстичан случај гажења свих професионалних и етичких норми, већ може бити и изузетно опасна. Упорним, ничим непоткрепљеним, недоказаним и недоказивим оптужбама, уз изузетно увредљиве квалификације, редакција портала озбиљно угрожава Живковићеву сигурност.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 27. јуна, у 18 сати у просторијама Савета за штампу.

Детаљније >
12.06.2019. КОНКУРС

На основу чланова 12 и 22 Статута Савета за штампу, Управни одбор Савета за штампу, на седници одржаној 11. јуна 2019. године, донео је 

О Д Л У К У

 о расписивању јавног конкурса за избор представника јавности у Комисији за жалбе

  Детаљније >

30.05.2019. САОПШТЕЊЕ

Ко је избацио Савет за штампу из Медијске стратегије?

Управни одбор Савета за штампу најоштрије протестује што је из Нацрта Стратегије развоја система јавног информисања у Републици Србији избачено то тело и очекује да Влада Србије објасни ко је писао текст који је послат у Брисел, а са којим чланови радне групе уопште нису били упознати.

Детаљније >