Вести

13.09.2017, Прес центар УНС-а

Детаљније >

Савет за штампу позива Вас на трибину „Одлуке Комисије за жалбе Савета за штампу у 2017. години“

Време: Среда, 13. септембар 2017, 12 сати
Место: Прес центар УНС-а, Кнез Михаилова 6/III

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 31. августа у 18 сати у просторијама Савета за штампу.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 27. јула 2017. године у 18 сати у просторијама Савета за штампу.

Детаљније >

Комисија за жалбе Савета за штампу донела је на последњој седници 11 одлука о кршењу Кодекса новинара, од којих се пет односе на медије који имају обавезу да одлуке објаве. Ниједан од њих, упркос обавези, није то урадио.

Детаљније >

Савету за штампу обратило се јуче и данас више грађана који се осећају превареним због текста „Против насиља, не против мушкараца или жена“, чији је аутор наводно др Петар Величковић, форензички психијатар из Канаде, а који је дневни лист „Политика“ објавио у рубрици Погледи.

Детаљније >

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се са члановима Управног одбора Савета за штампу и Комисије за жалбе.

Повереница је истакла важну улогу медија у изградњи отвореног и толерантног друштва, без дискриминације и значај поштовања Кодекса новинара Србије приликом извештавања о врло осетљивим темама као што су родно засновано насиље, проблеми са којима се суочавају особе са инвалидитетом, ЛГБТ популација, положај националних мањина…

Детаљније >

29.06.2017, Прес центар УНС-а

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 29. јуна 2017. године у 18 сати у Прес центру (Кнез Михаилова 6, III спрат). Детаљније >

Новинари и уредници више од 20 војвођанских редакција учествовали су 12. и 13. јуна у Новом Саду на семинару, који су заједнички организовали Савет Европе и Савет за штампу. Учесницима су представљене скорашње пресуде Европског суда које су се односиле на заштиту приватности и личних података, право на употребу туђих снимака и клевету, као и одлуке Комисије за жалбе у вези са овим проблемима.

Детаљније >