Вести

Савет за штампу има нову андроид апликацију посредством које грађани могу да поднесу жалбу. Намењена је свима који верују да су оштећени писањем штампаних или онлајн медија.

Детаљније >

САЈАМ МЕДИЈА MEDIA MARKET

Субота 28.10.2017. у 14:00
БЕОГРАДСКИ САЈАМ Хала 3

Детаљније >

Фотографије са трибине Савета за штампу одржане у Дому омладине Крагујевац 3. октобра 2017.

#TrustInMediaSEE

Детаљније >

Новинари и уредници шумадијских редакција преузели су на кратко улоге судија, док су судије и тужиоци основног, вишег и апелационог суда и тужилаштва из Крагујевца покушали да “суде” по Кодексу новинара Србије, стављајући се у улогу чланова Комисије за жалбе Савета за штампу. Новинари су, испоставило се, били строжи од представника правосуђа, па су осуђујуће пресуде донели и тамо где је суд (Европски суд за људска права) оценио да новинари нису криви, док су се судије и тужиоци доста добро снашли и у тумачењу и примени етичких норми.

Детаљније >

Дом омладине Крагујевац
Уторак, 3. октобар у 16:30

„’Таблоидне авети’ на насипу у Борчи, „Кршење кодекса у извештавању о убиству певачице”, „Жалбе грађана за неистинито извештавање”, „Случајеви Неде Арнерић и Бате Живојиновића - таблоиди на дну”, „Листови кршили Кодекс поводом убиства девојчице код Зајечара”, „Медијско убијање Срба”, само су неки од наслова у медијима о раду Савета за штампу.

Детаљније >

Савет за штампу и Савет Европе позивају вас на тренинг  за новинаре и представнике правосуђа „Медијско извештавање о судским поступцима“.

Хотел Крагујевац, Крагујевац
3. октобар 2017.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 28. септембра  у 18 сати у просторијама Савета за штампу.

Детаљније >

13.09.2017, Прес центар УНС-а

Детаљније >

Савет за штампу позива Вас на трибину „Одлуке Комисије за жалбе Савета за штампу у 2017. години“

Време: Среда, 13. септембар 2017, 12 сати
Место: Прес центар УНС-а, Кнез Михаилова 6/III

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 31. августа у 18 сати у просторијама Савета за штампу.

Детаљније >