Вести

Двадесет од анализираних 70 онлајн медија у Србији нема прописана правила за коментарисање текстова, а чак 37 нема правила за коришћење свог медијског садржаја, показала је анализа, коју је, за Савет за штампу, урадила SHARE Fondacija. Истраживање је обављено на 70 портала, од који 60 прихвата надлежност Савета за штампу и требало је да покаже у којој мери су онлајн медији применили неке од Смерница за примену Кодекса новинара Србије у онлајн окружењу, које је Савет за штампу донео крајем 2016. године. Детаљније >

Лажне вести, говор мржње, портали без импресума и контакт информације, медијска етика у онлајн окружењу, финансирање и будућност саморегулаторних тела у југозападној Европи, биле су кључне теме дводневног регионалог скупа, који је, у организацији Вијећа за штампу у Босни и Херцеговини, 2 и 3. марта одржан у Београду. Детаљније >

Јавна седница Комисије за жалбе Савета за штампу, 22. фебруар 2018, Градска кућа, Ниш

Детаљније >

Позивамо вас да присуствујете седници Комисије за жалбе Савета за штампу.

Време: Четвртак, 22. фебруар 2018, 12 сати
Место: Градска кућа, 7. јула 2, Ниш

Детаљније >

Сарадња АМГ и Савета за штампу

"Адрија медија група", као највећа медијска кућа у региону, донела је одлуку да у сарадњи са Саветом за штампу у наредном периоду подигне ниво медијског садржаја, као и квалитет извештавања.

Детаљније >

Након забринутости о стању медијских слобода у Србији које су исказале и спрске новинарске и медијске организације као и међународне организације и институције, Србију је 18. и 19. јануара 2018. посетила заједничка међународна мисија за утврђивање чињеница, састављена од представника Европске федерације новинара (ЕФЈ), Међународног института за штампу (ИПИ) и Медијске организације за југоисточну Европу (СЕЕМО).

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 25. јануара, у 18 сати у просторијама Савета за штампу.

Детаљније >

Седница Комисије за жалбе Савета за штампу биће одржана у четвртак, 28. децембра, у 18 сати у просторијама Савета за штампу.

Детаљније >

20.12.2017, Прес центар УНС-а

Детаљније >

Савет за штампу позива Вас на трибину „Колико су медији поштовали Кодекс новинара Србије у 2017. години“.

Време: Среда, 20. децембар 2017, 12 сати
Место: Прес центар УНС-а, Кнез Михаилова 6/III

Детаљније >