01.12.2019.

НЕДИНИЋ VS TPKNEWS: Кодекс новинара прекршен у начину писања, али то су само можда преоштре, и ружне речи (ВИДЕО)(Извор: tpknews) - Чланови Комисије за жалбе Савета за штампу су донели одлуку да је портал „TPKNEWS“ прекршио Кодекс новинара Србије, у начину писања у два, од пет текста, на које се председник општине Петровац на Млави, Душко Нединић жалио, саопштило је Удружење новинара Србије.

Чланови Комисије за жалбу Савета за штампу су већином гласова донели одлуку да је портал www.тпкнеwс.цом у два текста прекршио Кодекс новинара Србије, на основу жалбе којом се УНС-у обратио председник општине Петровац на Млави Душко Нединић.
У жалби се наводи да је „вишемесечно изношења лажи, пласирања неистине и довођење у заблуду“ грађана општине Петровац на Млави „кулминирало“ у текстовима на овом порталу у којима је он називан „пијаницом“ и „преварантом“, а његове колеге „фашистима“ и „будалама“.

Чланови Комисије за жалбе Савета за штампу били су сагласни да је у јавном интересу да се пише о темама којима се бавио портал www.tpknews.com, али да је кодекс у очигледној мери прекршен у начину писања.

Коментаришући овај случај Мареш је навео да „има разумевања што се у међусобном дописивању и отписавању користе мало ружне речи, можда преоштре, али да су то само речи“.

Чобовић је истакао да није у јавном интересу да у наслову пише „Нединић и његове фашистичке будале“ и да је то директно кршење новинарског кодекса.