24.05.2019.

Асоцијација медија: Поповић да повуче тужбу против КРИК-а(Извор: ФоНет) -- Чланови Управног одбора Асоцијације медија одржали су састанак са министром за иновације и технолошки развој, Ненадом Поповићем, са којим су разговарали о иновацијама у медијима и дигиталној трансформацији кроз које пролази домаће и глобално медијско тржиште.

Како је саопштено, министру Поповићу је указано да новинари и медији раде у веома тешким условима, на које негативно утичу и судски поступци против медијских кућа.

Представници Асоцијације то виде као притисак на медије кроз њихово финансијско исцрпљивање и угрожавање капацитета да професионално и одговорно извештавају о темама од јавног интереса.

Од министра Поповића је зато затражено да повуче тужбу против истраживачке мреже КРИК, која додатно утиче на нарушавање положаја медија у Србији.

Уколико сматра да су наводи КРИК о њему нетачни, министру Поповићу је предложено да се, уместо судског спора, обрати Савету за штампу и од његове Комисије за жалбе затражи да се изјасни да ли је КРИК прекршио Кодекс новинара Србије.

Састанку са министром Попови?ем присуствовали су представници новинских агенција ФоНет и Бета, недељника Време, интернет портала Телеграф.рс и дневног листа Мадјар Со.

Ово је, после пет година, први пут да један од министара у Влади Републике Србије прихватио позив за састанак са Асоцијацијом медија.