20.02.2018.

Курир прати Кодекс новинара Србије(Извор: Курир) - "Адрија медија група", као највећа медијска кућа у региону, у сарадњи са Саветом за штампу започела је обуку својих новинара која за циљ има континуирано усавршавање у погледу извештавања у складу с Кодексом новинара, као и обезбеђивање неопходних знања и јачања улоге медија и подизања професионалних стандарда.

Представници Савета за штампу и медијског одељења ОЕБС у Србији у разговору са новинарима дневног листа Курир, анализирајући примере кршења Кодекса новинара, предложили су низ корака који би Курир, као један од најтиражнијих дневника у земљи, али и један од најпосећенијих сајтова, учинили још квалитетнијим.

- Одржан је први од три планирана састанка са новинарима и уредницима рубрике Старс. Наредних дана разговараћемо са колегама из Хронике, Друштва и Политике. Ми смо им указали на грешке које су у протеклом периоду направили, а они су говорили о професионалним и етичким дилемама са којима се свакодневно суочавају.

Заједнишки циљ нам је да поштовање професионалних стандарда подигнемо на виши ниво и повећамо поверење читалаца - каже Гордана Новаковић, генерална секретарка Савета за штампу.

Поред ње, састанку са новинарима Курира присуствовали су и Мирослав Јанковић, правни саветник у медијском одељењу Мисије ОЕБС у Србији, као и Петар Јеремић, члан Комисије за жалбе Савета за штампу и председник ИО УНС.

www.kurir.rs/vesti/drustvo/2998417/kurir-prati-kodeks-novinara-srbije