Прес

(Извор: Хрватска ријеч) - Након недавног инцидента у Сонти између неколико младића од којих је један догађај пријавио  Хрватском националном вијећу и Демократском савезу Хрвата у Војводини као инцидент темељен на националној основи и реагирања надлежних, поједине новине представиле су представнике Хрвата у Србији као »инструменте Загреба« и »националне екстремисте«.

Детаљније >

(Извор: Раскрикавање) - Комисија за жалбе Савета за штампу објавила је одлуке са претходне седнице на којој су изрекли јавну опомену таблоиду Информер и утврдили да је Курир прекршио Кодекс новинара Србије.

Детаљније >

(Извор: РТС) - Фотографије жртава, деце, породичне куће, детаљан опис злочина данима после почињеног насиља, пуне странице многих новина у Србији. У трци за рејтингом наносе додатну, трајну и непоправљиву штету не само жртвама већ и њиховим породицама. Да се о насиљу пише и извештава, није спорно и може да буде корисно као опомена и превентива. Питање је, међутим, где су границе.

Детаљније >

(Извор: Ноиз) - На трибини "Колико су медији поштовали Кодекс новинара Србије у 2017. години" која је одржана у Прес центру УНС-а, наведено је да је портал Ноиз најмање пута прекршио новинарски кодекс међу медијима који поред онлајн издања немају и штампано.

Детаљније >

(Извор: Цензоловка/ФоНет) - Савет за штампу забележио је од марта до новембра ове године 5.292 медијска садржаја у којима је било кршења Кодекса новинара Србије, а "шампион" је Српски телеграф са 1.282 текста у којима се не поштују правила професије, речено је данас на конференцији за новинаре.

Детаљније >

(Извор: Глас Америке) - Кодекс новинара Србије у години која се завршава највише су кршили листови Српски телеграф и АЛО, док се дневници Данас и Политика налазе на дну листе по броју прекршаја, саопштили су у среду представници Савета за штампу. Међу порталима на врху неславне листе су Еспресо, Србија данас и БКТВ њуз, док су се најбоље показали портали 021, Б92, Мондо и Ноиз, речено је на конференцији за новинаре Савета за штампу.

Детаљније >

(Извор: Данас) - Осам дневних листова у Србији су од марта до новембра ове године укупно прекршили Кодекс новинара Србије у готово 5.300 текстова, чиме се наставио тренд повећања броја прекршаја у односу на претходне године, показује мониторинг Савета за штампу.

Детаљније >

(Извор: Бета) - Дневни листови Српски телеграф и Ало највише су кршили Кодекс новинара Србије у 2017. години, док се листови Данас и Политика налазе на крају листе по броју прекршаја, казали су данас учесници истраживања Савета за штампу.

Детаљније >

У ЦАРСТВУ СПИН ДОКТОРА

(Извор: НИН) - Приличан је број медија који опстају и расту на лажним информацијама и задовољавању интереса појединих центара моћи, углавном из политике. Поново имамо типичне режимске медије који знају да имају јаку залеђину и не презају од објављивања неистина и надувавања афера

Детаљније >

(Извор: ТВ Суботица) - Јавна седница Комисије за жалбе Савета за штампу одржана је у Суботици, а на њој је разматрано  пет жалби кршења стандарда новинарске професије у штампаним и онлајн медијима.

Детаљније >