Прес

(Извор: Данас) - Да би Србија остварила владавину права у сфери медија неопходно је независно судство које ће медијске законе доследно спроводити, уз реформу независних регулаторних тела и уређење медијског тржишта са посебном пажњом на власничку структуру медија…

Детаљније >

(Извор: ТВ Зона Плус) - Гости: ГОРДАНА НОВАКОВИЋ, ген. секретар Савета за штампу, ДРАГАН ЂОРЂЕВИЋ, члан комисије за жалбе Савета за штампу

Детаљније >

(Извор: Раскрикавање) - Дневни лист Ало, обреновачки Палеж и чачански портал Озонпрес прекршили су Кодекс новинара Србије, одлучила је Комисија за жалбе Савета за штампу на последњој седници.

Детаљније >

(Извор: нискевести.рс) - Да би грађане што боље упознао са сопственим радом, Савет за штампу једном месечно заседа ван Београда, а овог пута састанак је одржан у Нишу.

Детаљније >

(Извор: Romaworld) - Савет за штампу представио свој рад у Нишу

Детаљније >

(Izvor: TV Belle Amie) - Између редова - Белами телевизија - 22.02.2018.

Детаљније >

(Извор: ТВ Зона Плус) - Комисија савета за штампу своју обавезну седницу овог фебруара одржала је по први пут у Нишу. Као и до сада разматрали су жалбе грађана на извештавање штампаних и електронских медија. У Савету кажу да се примедбе најчешће односе на нарушавање приватности, дискриминацију и нетачно информисање.

Детаљније >

(Извор: Јужне вести) - Готово да нема одредбе у Кодексу новинара Србије на чије кршење се грађани не жале, истиче генерална секретарка Савета за штампу Гордана Новаковић, али се најчешће обраћају овом саморегулаторном телу због неистинитог извештавања штампаних и онлајн медија. Неке њихове жалбе је Комисија данас разматрала у Нишу.

Детаљније >

(Извор: ЈУГПРЕС) - Данас је у Нишу, у Градској кући заседала Комисије за жалбе Савета за штампу на којој су се разматрале жалбе на поједине српске медије.

Детаљније >

(Извор: Курир) - "Адрија медија група", као највећа медијска кућа у региону, у сарадњи са Саветом за штампу започела је обуку својих новинара која за циљ има континуирано усавршавање у погледу извештавања у складу с Кодексом новинара, као и обезбеђивање неопходних знања и јачања улоге медија и подизања професионалних стандарда.

Детаљније >