Прес

(Извор: Н1) - Савета за штампу изрекао је јавну опомену порталу “Нови стандард” због текста Небојше Бакареца “О пропаганди телевизије Н1” у којем је изнет низ неистина и увреда на рачун новинарке Н1 Маје Сикимић.

Детаљније >

(Извор: Раскрикавање) - Листови Блиц и Ало, као и портал Нови стандард прекршили су Кодекс новинара Србије, одлучио је Савет за штампу.

Детаљније >

(Извор: Н1) - Да ли је парадајз из увоза, који се већ нашао на пијацама, безбедан за исхрану и коме је наштетила вест коју је у јавност лансирала декларација са упозорењем да кора није за људску исхрану?

Детаљније >

(Извор: Данас/ФоНет) - За Организацију за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) од највеће је важности да све заинтересоване стране у Србији, све медијске и новинарске организације, учествују у изради нове Медијске стратегије, изјавио је данас у интервјуу ФоНету представник ОЕБС за слободу медија Арлем Дезир.

Детаљније >

(Извор: Раскрикавање) - Комисија за жалбе Савета за штампу изрекла је јавну опомену обреновачком листу Палеж, док је за лист Данас утврђено да није повредио Кодекс текстовима о чланици Савета РЕМ-а Оливери Зекић. Иста одлука је донета и у случају против нишког портала Нишке вести, док о тексту на порталу Еспресо комисија није успела да усагласи одлуку.

Детаљније >

(Извор: Цензоловка) - Двадесет од анализираних 70 онлајн медија у Србији нема прописана правила за коментарисање текстова, а чак 37 нема правила за коришћење свог медијског садржаја, показала је анализа, коју је, за Савет за штампу, урадила SHARE Fondacija. Истраживање је обављено на 70 портала, од који 60 прихвата надлежност Савета за штампу и требало је да покаже у којој мери су онлајн медији применили неке од Смерница за примену Кодекса новинара Србије у онлајн окружењу, које је Савет за штампу донео крајем 2016. године.

Детаљније >

(Извор: Данас) - Да би Србија остварила владавину права у сфери медија неопходно је независно судство које ће медијске законе доследно спроводити, уз реформу независних регулаторних тела и уређење медијског тржишта са посебном пажњом на власничку структуру медија…

Детаљније >

(Извор: ТВ Зона Плус) - Гости: ГОРДАНА НОВАКОВИЋ, ген. секретар Савета за штампу, ДРАГАН ЂОРЂЕВИЋ, члан комисије за жалбе Савета за штампу

Детаљније >

(Извор: Раскрикавање) - Дневни лист Ало, обреновачки Палеж и чачански портал Озонпрес прекршили су Кодекс новинара Србије, одлучила је Комисија за жалбе Савета за штампу на последњој седници.

Детаљније >

(Извор: нискевести.рс) - Да би грађане што боље упознао са сопственим радом, Савет за штампу једном месечно заседа ван Београда, а овог пута састанак је одржан у Нишу.

Детаљније >