Прес

(Извор: YouTube) - Редакција Youth Vibes-a је, у организацији Deutsche Welle академије, провела један дан у Београду. Детаљније >

(Извор: Раскрикавање) - Текст о лошим крвним судовима, а у ствари препорука препарата за чишћење артерија и снижавање холестерола. Иако закон о оглашавању јасно налаже да рекламе морају бити видљиво означене као такве, текст у Куриру је обележен само сићушном бројчаном шифром у углу. Из Курира међутим тврде да је и то сасвим довољно.

Детаљније >

(Извор: Славко Ћурувија фондација) - Конференција у организацији Славко Ћурувија фондације Минут до дванаест: Како до одрживог информисања у јавном интересу у локалним заједницама подсетила је на огроман значај локалних медија за информисање грађана и истовремено указала на никад гори положај у коме се налазе они медији који још увек некако успевају да преживе

Детаљније >

(Извор: ФоНет) - Новинари и уредници медија из централне Србије имали су данас прилику да се на семинару "Слобода изражавања, право на приватност и медијска етика" упознају са праксом и искуствима Европског суда за људска права и са искуствима из рада Савета за штампу.

Детаљније >

(Извор: Данас) - У Крагујевцу је данас почео дводневни семинар за новинаре и уреднике медија из централне Србије,Шумадије и Поморавља на тему „Слобода изражавања,право на приватност и медијска етика“.

Детаљније >

(Извор: Бета) - Савет за штампу бележи на хиљаде текстова у којима је прекршен новинарски кодекс, а то најчешће чине таблоиди и већина најпосећенијих портала у Србији, изјавила је данас генерална секретарка Савета за штампу Гордана Новаковић.

Детаљније >

(Извор: Раскрикавање) - Криза око потенцијалне смене локалних власти у Параћину прелила се и у медије, те се од укупно 13 жалби Савету за штампу пет односило на Параћин. На последњој седници Савета портал Параћин онлајн добио је три јавне опомене, а портал Пинк две због кршења Кодекса новинара приликом извештавања о локалним властима у овом граду.

Детаљније >

(Извор: Кикиндске) - Савет за штампу одржао је дводневну обуку за редакцију "Кикиндских" на имању Мокрин Хаус (Mokrin House) и она је обухватила знања из области практичне примене Кодекса новинара Србије.

Детаљније >

(Извор: Данас/ФоНет) - Управни одбор Савета за штампу упозорава да је Српски Телеграф, објављивањем узнемиравајућих фотографија тела и повреда на глави убијене Јелене Марјановић на насловној страни данашњег броја, драстично је прекршио Кодекс новинара Србије.

Детаљније >

Извор: Libertatea (пдф)

Детаљније >