Прес

(Извор: Данас) - Искуство које до сада имамо показује да се одлуке Савета за штампу врло често игноришу и да највећи део новца на конкурсима за суфинансирање медијских садржаја од јавног интереса добијају управо медији који по нашим подацима највише крше Кодекс новинара Србије.

Детаљније >

(Извор: Данас) -  Комисија за жалбе Савета за штампу одлучила је да су портал Република.рс и Епанцево.рс, недељник Таблоид и обреновачки лист Палеж прекршили Кодекс новинара Србије.

Детаљније >

(Извор: Панцево Сити) - Редакција нашег сајта поздравља упућивање јавних опомена сајту епанцево.рс, а основу жалби нашег новинара Ненада Живковића

Детаљније >

(Извор: Al Jazeera) - Многи медији у Србији о случајевима суицида извештавају сензационалистички, без емпатије према породицама жртава, каже новинарка Ал јазеере Балканс Анне Марие Ћурчић, која је и сама доживела то искуство.

Детаљније >

(Извор: Медиа Реформ) - Према речима Дејана Стојановића из Министарства културе и информисања, председника Радне групе за израду Медијске стратегије, очекивани рок за усвајање нове Медијске стратегије јесте друга половина априла. Након Новог Сада, у Нишу је данас одржана јавна расправа о Нацрту ове стратегије. Прилике за дискусију на ову тему биће и 25. фебруара у Чачку и 27. у Београду.

Детаљније >

 (Извор: Јужне вести) - На другој јавној расправи о будућој Медијској стратегији председница Друштва новинара Ниша и главна уредница ТВ Зона Данијела Иванковић тражила да се, зарад, како каже, плурализма и демократије, формирају паралелне институције у односу на постојећи Савет за штампу и РЕМ. Зоран Секулић из Асоцијације медија каже да тиме медији који крше професионалне норме желе да изиграју законе и прописе како би лакше добили паре из буџета.

Детаљније >

(Извор: Цензоловка) - У политичком и информативном смислу, направљена је велика провалија између две Србије, изјавио је ФоНету потпредседник Независног удружења новинара Србије (НУНС) Жељко Бодрожић и указао да је највећи проблем што не постоје консенквенце за објављивање лажних вести.

Детаљније >

(Извор: N1) - Управни одбор Савета за штампу одбацио је, како се наводи, потпуно нетачне и произвољне тврдње директора "Српског телеграфа" Саше Миловановића да Савет за штампу лаже у вези са бројем прекршаја Кодекса новинара у том медију, односно да острашћени новинари "Времена“ лажно представљају резултате.

Детаљније >

(Извор: Радио-телевизија Србије) - Савет за штампу позвао је Министарство културе и информисања да реагује поводом порнографског садржаја на насловним странама данашње штампе.

Детаљније >

(Извор: Радио-телевизија Војводине) - У осам дневних новина које излазе у целој Србији за пет месеци је у 3.615 текстова прекршен Кодекс новинара и тај број све више расте, у чему је водећи таблоид Ало, објавио је данас Савет за штампу, уз упозорење како би коначно морало да реагује Министарство културе и информисања, нарочито пошто је данашњим насловницама прекршен и закон.

Детаљније >