Прес

(Извор: Дојче веле) - У Србији су повреде новинарског кодекса честе, али се у вези с тим ретко подносе жалбе. За такве жалбе надлежан је Савет за штампу. Академија ДВ и Савет заједнички хоће да заштите етичко новинарство.

Детаљније >

(Извор: Раскрикавање) - Комисија Савета за штампу изрекла је чак три јавне опомене због кршења Кодекса новинара Србије, а добили су их дневни листови Српски Телеграф и Информер као и недељник Афера. Комисија је на последњој седници одлучивала о 13 жалби од којих су четири уважене.

Детаљније >

(Извор: Данас) - Комисија за жалбе Савета за штампу донела је одлука да текстом “Амфилохије: Не износимо паре у Србију”, објављеним 5. августа 2018. године, сајт Данаса није прекршио одредбе Кодекса новинара Србије.

Детаљније >

(DW Akademie) - Violations of the press code are common in Serbia, especially when it comes to tabloid media. But the country's press council is promoting ethical and journalistic standards, with support from DW Akademie.

Детаљније >

(DW Akademie) - In Serbien sind Verstöße gegen den Pressekodex Alltag, doch Beschwerden selten. Die DW Akademie und der serbische Presserat wollen ethischen Journalismus stärken.

Детаљније >

(Извор: Војвођански истраживачко-аналитички центар Voice) - У рату против неистомишљеника, а пре свега против “опасних европских вредности”, режимски таблоиди не бирају борбена средства, нити маре за потенцијалне жртве, сматрају саговорни VOICE-а. Када Србији не прети рушење уставног поретка изнутра или када је превише топло за измишљање нових атентата на државни врх, запосленици у таблоидним медијима увек у рукаву држе дежурног непријатеља – ЛГБТ популацију.

Детаљније >

(Извор: YouTube) - Редакција Youth Vibes-a је, у организацији Deutsche Welle академије, провела један дан у Београду. Детаљније >

(Извор: Раскрикавање) - Текст о лошим крвним судовима, а у ствари препорука препарата за чишћење артерија и снижавање холестерола. Иако закон о оглашавању јасно налаже да рекламе морају бити видљиво означене као такве, текст у Куриру је обележен само сићушном бројчаном шифром у углу. Из Курира међутим тврде да је и то сасвим довољно.

Детаљније >

(Извор: Славко Ћурувија фондација) - Конференција у организацији Славко Ћурувија фондације Минут до дванаест: Како до одрживог информисања у јавном интересу у локалним заједницама подсетила је на огроман значај локалних медија за информисање грађана и истовремено указала на никад гори положај у коме се налазе они медији који још увек некако успевају да преживе

Детаљније >

(Извор: ФоНет) - Новинари и уредници медија из централне Србије имали су данас прилику да се на семинару "Слобода изражавања, право на приватност и медијска етика" упознају са праксом и искуствима Европског суда за људска права и са искуствима из рада Савета за штампу.

Детаљније >