Прес

(Извор: Форум Инфо) - Број жалби Савету за штампу које се односе на дискриминацију жена је веома мали, каже генерална секретарка Савета Гордана Новаковић. Једино што је уочено као проблем је сензационализам у медијима у случајевима извештавања о насиљу над женама, док с друге стране, жалби на извештавање о сеоским и женама са инвалидитетом уопште нема.

Детаљније >

(Извор: Данас) - Када грађани буду били спремни да издвоје део својих прихода да редовно купују квалитетне новине или се претплатите на њих, тада ће се створити пут ка независном новинарству.

Детаљније >

(Извор: Раскрикавање) - Лист Српски телеграф и портал Pressonline добили су јавне опомене од Комисије за жалбе Савета за штампу јер су у два текста прекршили одредбе кодекса које се тичу истинитости извештавања, новинарске пажње и поштовању приватности.

Детаљније >

(Извор: Дојче веле) - У Србији су повреде новинарског кодекса честе, али се у вези с тим ретко подносе жалбе. За такве жалбе надлежан је Савет за штампу. Академија ДВ и Савет заједнички хоће да заштите етичко новинарство.

Детаљније >

(Извор: Раскрикавање) - Комисија Савета за штампу изрекла је чак три јавне опомене због кршења Кодекса новинара Србије, а добили су их дневни листови Српски Телеграф и Информер као и недељник Афера. Комисија је на последњој седници одлучивала о 13 жалби од којих су четири уважене.

Детаљније >

(Извор: Данас) - Комисија за жалбе Савета за штампу донела је одлука да текстом “Амфилохије: Не износимо паре у Србију”, објављеним 5. августа 2018. године, сајт Данаса није прекршио одредбе Кодекса новинара Србије.

Детаљније >

(DW Akademie) - Violations of the press code are common in Serbia, especially when it comes to tabloid media. But the country's press council is promoting ethical and journalistic standards, with support from DW Akademie.

Детаљније >

(DW Akademie) - In Serbien sind Verstöße gegen den Pressekodex Alltag, doch Beschwerden selten. Die DW Akademie und der serbische Presserat wollen ethischen Journalismus stärken.

Детаљније >

(Извор: Војвођански истраживачко-аналитички центар Voice) - У рату против неистомишљеника, а пре свега против “опасних европских вредности”, режимски таблоиди не бирају борбена средства, нити маре за потенцијалне жртве, сматрају саговорни VOICE-а. Када Србији не прети рушење уставног поретка изнутра или када је превише топло за измишљање нових атентата на државни врх, запосленици у таблоидним медијима увек у рукаву држе дежурног непријатеља – ЛГБТ популацију.

Детаљније >

(Извор: YouTube) - Редакција Youth Vibes-a је, у организацији Deutsche Welle академије, провела један дан у Београду. Детаљније >