Прес

(Извор: Лозничке новости) - У Средњој економској школи данас је за матуранте, у склопу програма ''Млади медији'', који са партнерима у Србији спроводи Дојче веле академија, одржана обука ''Како поднети жалбу Савету за штампу?''. Шта је саморегулација, који су задаци Савета за штампу, зашто постоји Кодекс новинара Србије и зашто су га прихватили медији и новинара, ученицима завршног разреда средње школе објаснио је новинар Лозничких новости Небојша Трифуновић, учесник програма Дојче веле академије.

Детаљније >

(Извор: Media&Reform Niš) - Таблоиди или жута штампа често се сматрају јефтиним, трачерским или пиштољ листовима, који доносе сензационалне и непроверене вести, служећи се свим средствима да привуку и задрже интересовање ширег круга читалаца. Не мора се, међутим, појам таблоида нужно везивати за лош квалитет медијског садржаја, са тиме се слаже већина медијских стручњака. Проблем је у тренду уредништва данашњих таблоида којима је тираж често битнији од поштовања етичких и професионалних правила новинарства.

Детаљније >

(Извор: Раскрикавање) - На читаве две стране јучерашњег таблоида Српски телеграф нашли су се промотивни текстови о хотелу „Путник“ на Копаонику и производима компаније „ТДМ“, који нису обележени као реклама. За разлику од тих чланака, преписану вест агенције Тањуг о представама за децу у „новогодишњем тролејбусу и трамвају“ потписују као своју коју је финансирао град Београд. Компаније и Српски телеграф нису одговорили на питања Раскрикавања.

Детаљније >

(Извор: Данас) - Покушали сте да демантујете мој текст „Златни лав и друге вести“, а да притом ништа нисте демантовали већ и сами направили неколико грешака и успут мало спиновали.

Детаљније >

(Извор: Јавно.) - Како су систематски злоупотребљени прописи којима је уређен начин додељивања јавног новца за подршку прављења медијских садржаја у јавном интересу

Детаљније >

(Извор: Лозничке новости) - За матуранте Гимназије "Вук Караџић", у склопу програма "Млади медији", који са партнерима у Србији спроводи Дојче веле академија, данас је одржана обука "Како поднети жалбу Савету за штампу?".

Детаљније >

(Извор: ФоНет) - Савет за штампу данас је изразио протест због одлуке Комисије за оцену пројеката из области јавног информисања у Београду да буџетски новац додели новинама које континуирано крше Кодекс новинара Србије.

Детаљније >

(Извор: Данас) - Министарство културе и информисања није позвало на забрану или кажњавање листа Данас због карикатуре Предрага Кораксића Коракаса објављене на насловној страни, нити је пријавило Савету за штампу, само је употребу нацистичких симбола оценило као непримерену, истиче за Данас надлежни министар Владан Вукосављевић.

Детаљније >

(Извор: Дојче веле) - Новинари, јутјубери и тинејџери из 12 земаља су крајем октобра у Београду разговарали о новим дигиталним форматима и етичким питањимиа у новом дигиталном свету. Био је то форум који гради мостове.

Детаљније >

(Извор: Данас) - Шест дневних новина са националном покривеношћу у Србији објавило је у току августа и септембра 99 текстова којима су повређена права малолетника, показао је мониторинг кршења Кодекса новинара Србије, који спроводи Савет за штампу.

Детаљније >