Прес

(Извор: Србија данас) - Управни одбор Асоцијације медија изабрао је директора недељника Време Стевана Ристића за вршиоца дужности председника УО до редовне Скупштине Асоцијације на пролеће наредне године, пошто се досадашњи председник, директор ФоНета Зоран Секулић, на лични захтев, повукао са ове функције пре истека другог мандата

Детаљније >

(Извор: Раскрикавање) - Због серије текстова о Драгану Ђиласу којима се „континуирано и упорно води кампања против некога чији се политички ставови не допадају редакцији“ и којима се крши принцип одговорности новинара и истинитости извештавања, Комисија за жалбе Савета за штампу изрекла је јавну опомену таблоиду Информер. У два поступка која је покренуо Марио Спасић из Савета „Транспарентност“ против листа Данас, Комисија је оценила да није било кршења Кодекса.

Детаљније >

(Извор: Еспресо) - Конференцију је отворио Клаус Дахман, истичући да се Дојче Веле Академија бави пројектима медијског развоја те да пружа подршку медијима како би иновирали и прилагодили садржаје за младе

Детаљније >

(Извор: Данас) - Медији имају различите уређивачке политике, међу којима је и таблоидна, стога бојкот таблоида није решење, али нека правила се морају поштовати, сматра Петар Јеремић из Савета за штампу.

Детаљније >

(Извор: Форум Инфо) - Број жалби Савету за штампу које се односе на дискриминацију жена је веома мали, каже генерална секретарка Савета Гордана Новаковић. Једино што је уочено као проблем је сензационализам у медијима у случајевима извештавања о насиљу над женама, док с друге стране, жалби на извештавање о сеоским и женама са инвалидитетом уопште нема.

Детаљније >

(Извор: Данас) - Када грађани буду били спремни да издвоје део својих прихода да редовно купују квалитетне новине или се претплатите на њих, тада ће се створити пут ка независном новинарству.

Детаљније >

(Извор: Раскрикавање) - Лист Српски телеграф и портал Pressonline добили су јавне опомене од Комисије за жалбе Савета за штампу јер су у два текста прекршили одредбе кодекса које се тичу истинитости извештавања, новинарске пажње и поштовању приватности.

Детаљније >

(Извор: Дојче веле) - У Србији су повреде новинарског кодекса честе, али се у вези с тим ретко подносе жалбе. За такве жалбе надлежан је Савет за штампу. Академија ДВ и Савет заједнички хоће да заштите етичко новинарство.

Детаљније >

(Извор: Раскрикавање) - Комисија Савета за штампу изрекла је чак три јавне опомене због кршења Кодекса новинара Србије, а добили су их дневни листови Српски Телеграф и Информер као и недељник Афера. Комисија је на последњој седници одлучивала о 13 жалби од којих су четири уважене.

Детаљније >

(Извор: Данас) - Комисија за жалбе Савета за штампу донела је одлука да текстом “Амфилохије: Не износимо паре у Србију”, објављеним 5. августа 2018. године, сајт Данаса није прекршио одредбе Кодекса новинара Србије.

Детаљније >