Прес

(Извор: Данас) - Када се анализирају теме о којима медији доминантно извештавају када је реч о деци, а то су социјална брига, помоћ, подршка и здравље деце на телевизијама, односно злостављања, несреће и насиље у штампи, лако се може закључити да су то углавном прилози у којима одрасли говоре о томе како брину или не брину о деци, како им помажу (или одмажу), како их штите или повређују.

Детаљније >

(Извор: Media&Reform Niš) - Натписи да је неко неког претукао, избо ножем, пуцао или убио у последње време „нападају“ са насловних страна, из ударних вести, са екрана рачунара и телефона. Од вербалног насиља готово је немогуће одбранити се, јер га има у гледаним ријалити програмима, филмовима и серијама, али и у емисијама о „озбиљнијим“ темама.

Детаљније >

(Извор: Данас) - Сензационализам, таблоидизација и неодговорност нису новина за српско медијско тржиште. Међутим, све чешће и све интензивније доминирају и приликом извештавања о деци која неретко постају жртве не само насилника, већ и самих медија.

Детаљније >

(Извор: Лозничке новости) - У Средњој економској школи данас је за матуранте, у склопу програма ''Млади медији'', који са партнерима у Србији спроводи Дојче веле академија, одржана обука ''Како поднети жалбу Савету за штампу?''. Шта је саморегулација, који су задаци Савета за штампу, зашто постоји Кодекс новинара Србије и зашто су га прихватили медији и новинара, ученицима завршног разреда средње школе објаснио је новинар Лозничких новости Небојша Трифуновић, учесник програма Дојче веле академије.

Детаљније >

(Извор: Media&Reform Niš) - Таблоиди или жута штампа често се сматрају јефтиним, трачерским или пиштољ листовима, који доносе сензационалне и непроверене вести, служећи се свим средствима да привуку и задрже интересовање ширег круга читалаца. Не мора се, међутим, појам таблоида нужно везивати за лош квалитет медијског садржаја, са тиме се слаже већина медијских стручњака. Проблем је у тренду уредништва данашњих таблоида којима је тираж често битнији од поштовања етичких и професионалних правила новинарства.

Детаљније >

(Извор: Раскрикавање) - На читаве две стране јучерашњег таблоида Српски телеграф нашли су се промотивни текстови о хотелу „Путник“ на Копаонику и производима компаније „ТДМ“, који нису обележени као реклама. За разлику од тих чланака, преписану вест агенције Тањуг о представама за децу у „новогодишњем тролејбусу и трамвају“ потписују као своју коју је финансирао град Београд. Компаније и Српски телеграф нису одговорили на питања Раскрикавања.

Детаљније >

(Извор: Данас) - Покушали сте да демантујете мој текст „Златни лав и друге вести“, а да притом ништа нисте демантовали већ и сами направили неколико грешака и успут мало спиновали.

Детаљније >

(Извор: Јавно.) - Како су систематски злоупотребљени прописи којима је уређен начин додељивања јавног новца за подршку прављења медијских садржаја у јавном интересу

Детаљније >

(Извор: Лозничке новости) - За матуранте Гимназије "Вук Караџић", у склопу програма "Млади медији", који са партнерима у Србији спроводи Дојче веле академија, данас је одржана обука "Како поднети жалбу Савету за штампу?".

Детаљније >

(Извор: ФоНет) - Савет за штампу данас је изразио протест због одлуке Комисије за оцену пројеката из области јавног информисања у Београду да буџетски новац додели новинама које континуирано крше Кодекс новинара Србије.

Детаљније >